Backdrop
blizzard pääkuva

Kuva: Steven Simko, Activision Blizzard

GamingActivision Blizzard

Jaa

Activision Blizzard ryhtyy rajuihin uudistuksiin – kohutun pelijätin toimitusjohtaja luopuu lähes koko palkastaan

Ahdistelukohun keskiössä pyörinyt pelijätti lupaa jatkossa mittavia panostuksia työvoimansa monimuotoisuuteen ja tiukasti valvottua nollatoleranssia ahdistelulle sekä häirinnälle.

Mainos
Mainos

Heinäkuussa esille tulleiden vakavien ahdistelusyytösten myötä mittavassa kohujen kierteessä rypenyt Activision Blizzard on ilmoittanut ryhtyvänsä suuriin uudistuksiin parantaakseen henkilöstönsä työoloja.

Yhtiön toimitusjohtaja Bobby Kotick paljasti uudistusten listan yhtiön osakkeenomistajille tarkoitetussa tiedotteessa. Tiedotteen mukaan yhtiö aikoo vastata mahdollisiin ahdisteluongelmiin uudistetulla nollatoleranssin linjalla, jonka tavoitteena on Kotickin mukaan olla "koko alan tiukoin".

– Kun aiemmin löysimme merkittävää ahdistelua irtisanoimme joitakin henkilöitä ja annoimme joillekin varoituksia tai muita rangaistuksia. Jälkikäteen katsottuna ja tavoitteisiimme suhteutettuna tämä linjaus ei ollut riittävä. Tarvitsemme tiukempia sääntöjä ja jatkuvaa valvontaa koko yhtiön sisällä varmistaaksemme, että ilmoitukset ahdistelusta käsitellään oikein ja rangaistukset ovat sopivia ja nopeita, Kotick summaa. Kotick kertoo yhtiön myös sitoutuvan jatkossa siihen, että naisten ja muunsukupuolisten osuus yhtiön työntekijöistä kasvaisi 50 prosentilla ja yhtiö on varannut 250 miljoonaa dollaria monimuotoisuuden edistämiseksi.

Blizzard aikoo myös tiedotteen mukaan luopua niin kutsutun "forced arbitration"-pykälän käytöstä. Kyseessä on etenkin Kaliforniassa, Texasissa ja Pohjois-Carolinassa käytetty työsopimuksen ehto, joka käytännössä estää työntekijää haastamasta työnantajaansa oikeuteen.

Lisäksi Blizzard aikoo jatkossa satsata entistä enemmän palkkauksensa läpinäkyvyyden parantamiseen sekä viestintänsä parantamiseen. Kotick lupaa, että uudistusten etenemisestä julkaistaan päivitys joka vuosineljänneksellä.

Edistääkseen uudistuksia Kotick ilmoitti leikkaavansa palkkansa pienimpään lain sallimaan summaan. Toimitusjohtaja tienaa tavanomaisena vuotena aina miljoonista jopa yli sataan miljoonaan dollariin palkkaa sekä erinäisiä muita korvauksia, mutta nyt Kotickin vuosipalkka laskee hänen aiempaa kuukausipalkkaansa pienempään summaan.

– Haluan varmistaa, että kaikki mahdolliset resurssit käytetään siihen, että meistä tulee alamme paras työpaikka. Olen tästä johtuen pyytänyt hallitustamme laskemaan minulle maksettujen korvausten määrää. Olen tarkkaan ottaen pyytänyt, että hallitus laskee palkkani matalimpaan Kalifornian osavaltion lakien sallimaan summaan, joka on tänä vuonna 62 500 dollaria, Kotick kertoo.

Summa vastaa noin 53 500 euroa vuodessa. Kotick huomauttaa, että palkan laskemisen lisäksi hän aikoo luopua kaikista bonuksistaan sekä kieltäytyä osakkeina maksettavista korvauksista.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Gaming

Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop