Backdrop
Overwatch-McCree

Kuva: Blizzard Entertainment

GamingOverwatchActivision Blizzard

Jaa

Ahdistelukohu toi muutoksen – Overwatchin ikoninen cowboy-sankari sai uuden nimensä

Aiemmin McCreenä tunnettu pyssymies on nyt Cole Cassidy.

Mainos
Mainos

Blizzardin Overwatch-räiskintäpelin ikoninen cowboy-sankari saa uuden nimen. Aiemmin McCreenä tunnettu pyssymies on jatkossa Cole Cassidy.

Hahmon nimen vaihtuminen on osa Blizzardin meneillään olevaa kampanjaa, jossa yhtiö poistaa peleistään viittauksia lukuisiin tosielämän henkilöihin. Linjauksen taustalla on yhtiötä kesästä asti ympäröinyt ahdistelukohu, jossa monia Blizzardin entisten ja nykyisten työntekijöiden nimiä on ollut esillä.

Eräs tapausta ympäröineistä syytöksissä esiin tullut nimi on World of Warcraftin suunnittelijoihin kuulunut Jesse McCree, jonka mukaan myös Overwatchin pyssymies on nimetty. McCreen-viittauksia hävisi hiljattain myös World of Warcraftista, kun MacAree-alue Arguksen planeetalla nimettiin uudelleen.

McCree-viittauksien tavoin poistolistalle päätyivät myös esimerkiksi entiseen Blizzardin luovan johtajan Alex Afrasiabin mukaan nimetyt hahmot, esineet ja tehtävät, joita löytyi pelkästään World of Warcraftista kymmeniä ellei satoja.

Nimen muutoksen pelin tarinan raameissa yhtiö taustoittaa pyssymiehen halulla jättää rikollinen taustansa taakseen: Rikollinen Jesse McCree on nyt historiaa ja tulevaisuudessa Overwatchin pelikentillä nähdään lainkuuliainen Cole Cassidy. Muutos tulee voimaan tiistaina 26. lokakuuta.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Gaming

Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop