Backdrop
dota2 TI palkinto aegis

Kuva: Valve

EsportsDOTAValve

Jaa

Dotan MM-kisojen vaikeudet jatkuvat – 40 miljoonan dollarin suurturnaus pelataan ilman yleisöä

The International pelataan ilman yleisöä Romanian huonontuneen koronatilanteen johdosta. Ratkaisustaan Valve tiedotti vain neljä päivää ennen turnauksen alkua.

Mainos
Mainos

Torstaina käynnistyvä Dota 2:n MM-turnaus The International pelataan ilman yleisöä. Asiasta kertoi Dotan julkaisija Valve tiedotteessa.

Romaniassa pelattavan TI:n pudotuspelit oli määrä järjestää Bukarestin Arena Naţionalălla. Valve peruutti viime vuoden TI:n ja lisäksi siirsi tämän vuoden turnauksen Ruotsista Romaniaan uuden lykkäyksen kera juuri siksi, että yleisö pääsisi kisoihin paikalle.

Kilpapelihistorian suurimman, yli 40 miljoonan dollarin suuruisen palkintopotin omaava turnaus pelataan edelleen alkuperäisen aikataulun mukaisesti, mutta Romanian pahentuneesta koronatilanteesta johtuen yleisöä ei voida päästää katsomoon "tavalla, joka takaisi sekä katsojien että osallistujien turvallisuuden ja terveyden". Päätöksen myötä Valve palauttaa rahat lipun jo hankkineille henkilöille.

Taustalla olevista syistä huolimatta Valven päätös on suututtanut monet Dota-fanit. Pelijulkaisija tiedotti asiasta vain neljä päivää ennen turnauksen alkua, joten monet kauempaa kisoihin saapuvat henkilöt ovat jo matkanneet Romaniaan.

– Hankin viisumin Ecuadorista, pyysin lentäjän töistäni hankalasti saatavilla olevaa lomaa, käytin lähes 5000 dollaria matkustamiseen ja majoitukseen sekä kuluihin kahden viikon Bukarestin matkaa varten. Minulla on lento paikan päälle torstaina, joten mitä minun nyt pitäisi tehdä? kommentoi eräs harmistunut Dota-fani Valven Twitter-ketjussa.

– Pääsin tänne (Romaniaan) viisi tuntia sitten Brasiliasta asti, kommentoi eräs toinen vain minuutteja Valven tiedotteen julkaisun jälkeen.

Kritiikkiä Valvelle on sadellut myös ratkaisusta järjestää kisat Romaniassa, jossa rokotekattavuus on Euroopan mittakaavalla hyvin matala. Tällä hetkellä maassa todetaan keskimäärin 10 622 tartuntaa päivässä.

Turnausmaan valinnan ohella myös Valven turvatoimia joukkueiden suhteen on pidetty puutteellisina. Jo ennen TI:n alkua lukuisilla kahden kiinalaisjoukkueen (Invictus Gaming, Team Aster) pelaajista todettiin koronatartunta. Tällä erää on epäselvää, miten kyseiset pelaajat edes pääsevät osallistumaan turnaukseen hotelleissa pelattavan lohkovaiheen jälkeen.

Lisäksi monet kommentoijat ovat pohtineet, miksi TI:n mittakaavan turnaukselle ei järjestetty kunnollista "koronakuplaa", jolla minimoitaisiin turnauksen osallistujien ja henkilöstön tartuntariski. Vastaavaa järjestelmää käytti esimerkiksi kilpailevan League of Legendsin julkaisija Riot Games, joka on onnistui järjestämään oman pelinsä MM-kisat yleisön kera Kiinassa jo viime vuonna.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Esports


Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop