Backdrop
fragi ow

Kuva: Robert Paul / Blizzard Entertainment

GamingEsportsWoWfragi

Jaa

Echo teki sen taas – Joona "fragi" Laineen kilta on WoWin kuningas

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
maanantaina 28. maaliskuuta 2022

Eurooppalainen Echo-kilta kaatoi jälleen World of Warcraftin uusimman raidin ensimmäisenä.

Mainos
Mainos

Eurooppalainen Echo-kilta todisti jälleen parhautensa World of Warcraftissa kaatamalla pelin uusimman raidin eli Sepulcher of the First Onesin ensimmäisenä. Suomalaisen Joona "fragi" Laineen edustama huipputiimi tarvitsi suoritukseen 18 päivää ja 11 pomon kaatamiseen 1121 yritystä.

World of Warcraftissa killat kilpailevat siitä, kuka kaataa uusimman sisällön ensimmäisenä. Nykyään kisasta on muodostunut erittäin suosittu Race to World First -tapahtuma eli RWF, jonka aikana kisaajien WoW-striimit ovat Twitchin suosituimpien joukossa.

Sepulcher-raidin aikana kovimmaksi haasteeksi osoittautui Halondrus-pomotaistelu, jonka kanssa Echo väänsi kättä 361 yrityksen verran. Perässä seurasi loppupomo eli The Jailer, joka vei 277 yritystä.

Katso Echon voittosuoritus tästä:

Echo on ylivoimaisesti pelin historian menestynein kilta. Aiemmin Method-nimellä pelannut kokoonpano on kaatanut ensimmäisenä lähes kaikki raidit jo viimeisen vuosikymmenen ajan.

Sepulcher osoittautui kuitenkin myös Echolle vaikeimmaksi WoW-raidiksi vuosiin. Edellisen kerran sisältöpäivityksen selättäminen kesti kauemmin vuonna 2017, kun Tomb of Sargeras -raidin päätöstaisto Kil'Jaeden selvisi 19 päivän ajan.

Echon kovin kilpailija, amerikkalainen Team Liquid, löi hanskat tiskiin jo ennen Echon kaatoa. Liquidia johtavan Max "maximum" Smithin mukaan univajeen ja stressin johdosta killan peli oli laskenut niin heikolle tasolle, ettei Jailer-taistelun jatkamisessa ollut mitään järkeä.

Laine itse kommentoi Twitterissä olevansa jokseenkin tyytymätön omaan suoritukseensa, mutta iloitsi silti voitosta. Samalla hän peräänkuulutti Smithin viestiä siitä, että tällä kertaa RWF-kisan vaatima työmäärä oli pelaajien ja kiltojen kannalta suhteeton.

Laine liittyi Echon riveihin vuonna 2020 ja aiemmin hän pelasi ammattilaisena Overwatchia. Ennen OW-uraa hän kuitenkin nousi WoW-kansan tietoisuuteen osana suomalaista Paragonia, joka oli ajoittain maailman paras kilta.

Siirry aiheisiin
Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutisetassembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop