Backdrop
Jamppi valorant 3

Kuva: Colin Young-Wolff / Riot Games

EsportsJamppiValorant

Jaa

Elias Olkkonen matkaa Valorantin MM-kisoihin – Berliinissä nähdään kolme suomalaista

Joulukuussa pelattavassa MM-turnauksessa nähdään Olkkosen ohella suomalaispelaajista Nikita Sirmitev ja Santeri Sassi.

Mainos
Mainos

Elias "Jamppi" Olkkosen edustama Team Liquid on edennyt Valorantin MM-turnaus Championsiin. Liquid nappasi turnauspaikan viimeisellä tilaisuudellaan voittamalla Euroopan loppukarsinnan sunnuntai-iltana.

Karsintaturnauksen eli Last Chance Qualifierin loppuottelussa Liquid kohtasi jo aiemmin karsinnassa kukistamansa Guild Esportsin. Ruotsalaisvastus avasi paras viidestä -ottelusarjan vahvasti voittamalla Havenin 13-5, mutta toisesta kartasta eteenpäin Liquid hallitsi peliä ja vei lopulta otteluvoiton kartoin 3-1.

Kohtaamisen väkevintä suorittamista tarjoili Liquidin belgialaispelaaja Adil "ScreaM" Benrlitom, joka loisti etenkin päätöskartta Breezessä. Entinen CS-tähti keräsi ottelusarjan aikana 67 tappoa kuollessaan vain 58 kertaa.

Turnausvoiton myötä Olkkonen on nyt kolmas MM-turnaukseen matkaava suomalainen. Valorant Champions Tour -pisteillä paikkansa varmistivat jo aiemmin Santeri "BONECOLD" Sassin Acend sekä Nikita "derke" Sirmitevin Fnatic.

MM-kisojen eli Championsin 16 joukkueesta on nyt varmistunut 15. EMEA-alueelta kisoihin matkaavat Gambit, Fnatic, Acend ja Liquid, Pohjois-Amerikasta Sentinels ja Envy, Brasiliasta Vikings, Keyd Stars ja Furia, Japanista Crazy Raccoon, Latinalaisesta Amerikasta KRÜ Esports, Koreasta Vision Strikers sekä Kaakkois-Aasiasta X10 Esports, Team Secret ja FULL SENSE.

Jakamatta on vielä Pohjois-Amerikan loppukarsinnasta lohkeava paikka. Tällä erää kyseinen karsinta on kuitenkin tauolla turnauksessa todetuista koronatartunnoista sekä teknisistä ongelmista johtuen. Karsintaturnauksen on määrä jatkua verkossa pelattuna lähitulevaisuudessa.

Itse MM-turnaus pelataan 02.-12.12. Berliinissä. Tällä erää esimerkiksi turnausformaattia tai palkintopotin tarkkaa kokoa ei vielä tiedetä. Valorant-mestaruussarja VCT:n muut palkintopotit huomioon ottaen voidaan kuitenkin odottaa, että myös MM-kisoissa palkintorahaa jaetaan miljoonien eurojen edestä.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Esports

Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop