Backdrop
ence-csgo-academy 3

Kuva: ENCE

EsportsENCECS:GO

Jaa

ENCE perustaa Counter-Strike-akatemiaohjelman

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
torstaina 20. tammikuuta 2022

Organisaation mukaan akatemiaohjelma keskittyy pääosin tulevaisuuden suomalaisten huippupelaajien kehittämiseen, mutta myös muista Euroopan maista ponnistavia lahjakkuuksia voidaan tulevaisuudessa harkita.

Mainos
Mainos

Suomalaisten esports-organisaatioiden kärkinimi ENCE perustaa Counter-Strike-akatemiaohjelman, jonka on määrä aloittaa toimintansa tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

– Akatemiaohjelman rakentaminen on ollut tähtäimissämme jo pitkään ja toiveena on tulevaisuudessa tuottaa huomispäivän lahjakkuuksia pääjoukkueeseemme. Siirryttyämme vuonna 2021 menestyksekkäästi kansainväliseen kokoonpanoon olemme valmiita rakentamaan akatemian valmiin infrastruktuurimme päälle, kertoo ENCEn GM Niklas "Willkey" Ojalainen tiedotteessa.

Tulevaisuuden huippuja kehittävät akatemiatiimit ovat yleistyneet varsinkin Euroopassa jo muutaman vuoden ajan ja viime aikoina panostukset ovat tuottaneet tuloksia. Gambit Esports nosti nykyisen lipunkantajatiiminsä akatemiatasolta maailman kärkeen, kun taas Mouz ja Natus Vincere ovat molemmat hankkineet riveihinsä uutta verta suoraan akatemioistaan.

Samaa näyttää tavoittelevan myös ENCE, sillä Ojalaisen mukaan organisaatiossa huomattiin viime vuonna toteutetun CS-tiimin jälleenrakennuksen aikaan, että ESL Pro Leaguen tasolle sopivaa tiimiä ei pelkistä suomalaispelaajista saatu kasattua.

Akatemiaohjelma keskittyykin pääasiassa juuri suomalaisten lahjakkuuksien hiomiseen. Tiedotteen mukaan ENCE saattaa kuitenkin olla "tulevaisuudessa avoin lahjakkuuksille muualta Euroopasta".

Tiedotteen mukaan akatemian pelaajat pystyvät hyödyntämään kaikkia ENCEn tiloja, henkilökuntaa sekä yhteistyökumppaneita kehittyäkseen "pelaajina, ihmisinä sekä mahdollisina tulevaisuuden ammattilaisina". Tarkempia yksityiskohtia akatemian toiminnasta julkaistaan lähempänä itse ohjelman käynnistystä.

Siirry aiheisiin
Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutisetassembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop