Backdrop
ence iem fall ryhmäkuva

ENCEn valmentaja Eetu Saha (oikealla) uskoo joukkueensa yltävän parhaalla pelillään pitkälle vuoden tärkeimmässä turnauksessa. Kuva: Tuomo Väkevä / ENCE

EsportsENCECS:GOCS:GO Major

Jaa

ENCE-valmentaja Eetu Saha matkaa CS-majoreille itsevarmana: "Parhaalla pelillä voimme voittaa kenet tahansa"

ENCEn kansainvälistynyt CS-kokoonpanon taival vuoden tärkeimmässä turnauksessa eli Tukholman CS-majorissa alkaa tiistaina 26.10. Valmentaja Eetu Saha uskoo joukkueensa yltävän parhaimmillaan pitkälle.

Mainos
Mainos

Suomalaisorganisaatio ENCEn Counter-Strike-joukkueen peli kulkee nyt hyvin. Keväällä kasattu ja tuolloin monien epäilemä kansainvälinen kokoonpano marssi tyylillä vuoden tärkeimpään turnaukseen eli Tukholman majoriin.

Tämän ohella ENCElle lohkesi paikka myös huipputurnaus IEM Winteriin. Joulukuussa pelattava turnaus on niin ikään kovatasoinen, mutta CS-vuoden ylivoimainen ykköstapahtuma on kalenterissa jo ensi viikolla.

Paikkansa tiistaina 26. lokakuuta käynnistyvään Tukholman majoriin ENCE sinetöi hurjalla pelillä karsintaturnaus IEM Fallissa. Joukkueen valmentaja Eetu "sAw" Saha kertoo suorituksen olleen tavoitteiden mukainen, mutta jokseenkin yllättävä.

– Haluttiin tietenkin saavuttaa major-paikka ja siihen vaadittiin top 6-sijoitus. Finaaliin pääsy oli pienimuotoinen yllätys, mutta tiesimme kyllä, että pärjäämme kaikille joukkueille hyvänä päivänä, Saha toteaa.

Matkalla IEM Fallin hopeasijalle kaatuivat huippujoukkueista Vitality, Astralis ja G2. Sijoitus ja matkalla mukaan tarttuneet päänahat ovat vakuuttavia varsinkin ottaen huomioon, että ENCEn nykyinen kokoonpano on ollut kasassa vasta kesäkuusta saakka. Tuolloin kokoonpanoon astui puolalainen Olek "hades" Miskiewicz, joka liittyi Marco "Snappi" Pfeifferin, Joonas "doto" Forssin, Pawel "dycha" Dychan sekä Lotan "spinx" Giladin rinnalle.

Puolalainen Olek "hades" Miskiewicz on ENCEn uusin jäsen. Kuva: Tuomo Väkevä / ENCE

Puolalainen Olek "hades" Miskiewicz on ENCEn uusin jäsen. Kuva: Tuomo Väkevä / ENCE

Sahan mukaan joukkueen nopean nousun on mahdollistanut monen palasen loksahtaminen paikalleen. Valmentaja painottaa, että avain kaikkeen on ollut kova työ koko joukkueen tasolla.

– Meillä on nälkäisiä ja kokemattomia pelaajia, jotka ovat valmiina tekemään kovaa hommia ja uhrautumaan tiimin eteen. Siten saadaan homma toimimaan, eikä nosteta yksilöitä liikaa jalustalle. Kaikki ovat valmiina tekemään tarvittavan työn joukkueen eteen. Ja onhan meillä yksilötaitoakin todella paljon. Sillä voitetaan paljon tiukkoja tilanteita, Saha summaa.

Major on kuitenkin ENCEn ensimmäinen todellinen tulikoe. Saha toteaakin, että IEM Fallin menestyksestä riippumatta Tukholmassa jokaiseen peliin on pakko valmistautua huolella.

– En halua, että meille käy näin maailmanrankingin top 10:n hujakoilla niin, että ajatellemme nyt vain voittavamme kaikki pelit helposti. Ei se niin tule menemään, uutena joukkueena tarvitsemme kuitenkin vielä tasaisuutta jota ei parin turnauksen kautta vielä löydy. Kyllä maailman parhaasta 30 tiimistä jokainen pystyy pelaamaan hyvin, joten meidän pitää joka kerta näyttää, että haluamme voittaa matsin.

Saha (kuvassa pelaajien takana) on valmentanut ENCEä marraskuusta 2020 eteenpäin. Kuva: Tuomo Väkevä / ENCE

Saha (kuvassa pelaajien takana) on valmentanut ENCEä marraskuusta 2020 eteenpäin. Kuva: Tuomo Väkevä / ENCE

Huipputurnauksen kovimmiksi vastustajiksi Saha nostaa maailman kärkijoukkueen Natus Vinceren ohella ranskalaisen Vitalityn ja venäläisen Gambitin. IEM Fallin finaalivastusta Ninjas In Pyjamasia Saha povaa mahdolliseksi yllättäjäksi.

– Vitality on todennäköisesti kova vastus. Gambit on hieman kysymysmerkki, heillä ei ole paljoakaan lanikokemusta ja heidän tasonsa on laskenut vähän kevään huipusta, mutta toisaalta Gambitin pelityyli luo tasaisuutta. NIP on pelannut hyvin, mutta en itse näe heitä aivan niin hyvänä tiiminä. Toisaalta he voivat nyt todistaa nämäkin mielikuvat vääriksi, Saha pohtii.

Kovista vastustajista huolimatta ENCE tavoittelee Tukholmasta vähintään paikkaa pudotuspeleistä. Helppoja voittoja ei Sahan mukaan turnauksesta juurikaan löydy, mutta valmentaja uskoo oman joukkueensa pelin riittävän pitkälle.

– Katsojapeleihin yleisön eteen olisi siistiä päästä, se on ykköstavoite. Pelaajille on kuitenkin tärkeää painottaa, että valmistautumisen pitää olla edelleen kovalla tasolla. Kaikki joukkueet ovat kuitenkin periaatteessa ansainneet paikkansa majoreille eli ei meillä ole varaa löysäillä yhtään, jos haluamme päästä tavoitteeseen. Parhaalla pelillämme voimme joka tapauksessa voittaa kenet tahansa, Saha toteaa.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Esports

Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop