Backdrop
aleksib doto kuva nro 5

Kuva: Tuomo Väkevä / ENCE, Stephanie Lieske / ESL

EsportsCS:GOAleksibENCE

Jaa

Ennakko: Tukholman CS-majorin viimeinen karsinta käynnistyy tänään – kuinka käy IEM Fallin suomalaispelaajien?

Elintärkeässä major-karsinnassa nähdään Aleksi "Aleksib" Virolainen (OG), Joonas "doto" Forss (ENCE) ja Jesse "zehN" Linjala (FunPlus Phoenix).

Mainos
Mainos

Lokakuun ja marraskuun vaihteessa pelattavan Tukholman CS-majorin viimeinen karsintaturnaus IEM Fall käynnistyy tänään. 29.9-10.10. Tukholmassa pelattavasta Euroopan karsinnasta jatkopaikkoja jahtaavat suomalaispelaajista Aleksi "Aleksib" Virolainen (OG), Joonas "doto" Forss (ENCE) ja Jesse "zehN" Linjala (FunPlus Phoenix).

IEM Fallin 24 joukkuetta on jaettu neljään kuuden tiimin lohkoon. Lohkovaiheen ottelut käydään paras yhdestä -koitoksina ja jokaisen lohkon kaksi parasta tiimiä etenevät pudotuspeleihin.

Turnauksesta jaetaan major-paikat määrittäviä RMR-pisteitä vain parhaalle 11 tiimille, joten lohkovaiheen selvittäminen on joukkueiden major-unelmien kannalta elintärkeää. Keräsimme tähän juttuun ennakkomme lohkovaiheesta sekä vinkkimme lohkojen mielenkiintoisimmista tiimeistä.

Lohko A

Jatkoon: G2, Mousesports

A-lohkosta löytyy yksi kolmesta suomalaispelaajasta, eli Jesse "zehN" Linjala, jonka edustama FPX-joukkue ei ole vakuuttanut syyskauden tuloksillaan. Tiimi lähtee IEM Falliin pitkälti altavastaajana, jolla on kuitenkin hyvät mahdollisuudet yllättää.

Lohkon selvät ennakkosuosikit ovat G2, BIG ja Mousesports, joiden kesken jatkopaikat todennäköisesti ratkaistaan. Näistä selvästi paras joukkue on paperilla G2, joka on kuitenkin avannut syksynsä surkeasti. On siis täysin mahdollista, että jatkoon etenevät sittenkin Mouz ja BIG.

Lohkossa ovat myös mukana Aura ja Copenhagen Flames, joita ei juurikaan tarvitse pohtia keskusteluissa jatkopaikoista.

Lohko B

Jatkoon: Heroic, Astralis

B-lohkossa voitosta taistelevat tanskalaiskaksikko Heroic ja Astralis sekä varapelaaja Marcelo "coldzera" Davidin kanssa pelaava Complexity. Lohkovoittajaksi etenee todennäköisimmin Heroic, kun taas Complexity ja Astralis saattavat käydä tiukan väännön toisesta pudotuspelipaikasta.

Lohkon muista tiimeistä tšekkiläinen Sinners voi varsinkin paras yhdestä -koitoksissa yllättää, mutta jatkoon rahkeet tuskin riittävät. Sama pätee espanjalaiseen Movistar Ridersiin.

Lohkon heittopussiksi jää todennäköisesti Endpoint, joka joutuu pelaamaan viisumiongelmista johtuen ilman tähtipelaajaansa Mohammad "BOROS" Malhasia. Hänen paikalleen istuu turnauksen ajaksi ammattitasolla täysin kokematon valmentaja Allan Hender.

Lohko C

Jatkoon: Vitality, OG

C-lohkosta löytyvät sekä Virolaisen OG sekä Forssin ENCE. OG lähtee Tukholman karsintaturnaukseen BLAST Premier -kauden pettymyksen saattelemana, joten voitonnälkä on nyt varmasti suuri. Paperilla Virolaisen tiimi on selvästi lohkon kakkonen, joten pudotuspeleistä pois jääminen olisi todella suuri pettymys.

ENCE puolestaan pelasi hiljattain päättyneen ESL Pro League -kauden jopa odotuksia paremmin. IEM Fall on kova koitos, mutta hyvällä pelillä Forss ja kumppanit saattavat yltää lohkon kolmanneksi, OG:n flopatessa jopa toiseksi.

Lohkon kuitenkin voittaa lähes varmasti syyskautensa hurjasti avannut Team Vitality. Ranskan supertähden Mathieu "ZywOo" Herbautin tiimi on hävinnyt viimeisestä 12 ottelustaan vain kaksi, toisen Heroicille ja toisen maailman ykköstiimille Natus Vincerelle todella tiukassa paras viidestä -koitoksessa.

C-lohkosta löytyvät myös Dignitas, Sprout ja MAD Lions. Kaikki kolme ovat jokseenkin ENCEn tasoisia tiimejä, jotka saattavat taistella kolmannesta sijasta.

Lohko D

Jatkoon: FaZe Clan, Ninjas in Pyjamas

D-lohkossa jatkopaikat ratkaistaan FaZen, NiPin ja Fnaticin kesken. Näistä viimeisimpien näyttöjen perusteella Finn "karrigan" Andersenin FaZe ja Nicolai "dev1ce" Reedtzin NiP ovat vahvimmilla, mutta Fnaticin uudistunut kokoonpano saattaa osoittautua yllättäjäksi.

Lohkon kolme muuta joukkuetta ovat pitkälti mitäänsanomattomia. Bulgarialaiskaksikko SKADE ja Fiend saattavat yllättää lohkovaiheen formaatin huomioon ottaen, mutta jatkopaikka vaatisi tiimeiltä hurjaa peliä. Samassa veneessä on myös ranskalainen Double Poney.

Mistä ottelut näkee?

Näytämme IEM Fall -ottelut suomeksi selostettuna Telia Esports Series -kanavalla Twitchissä. Turnauksessa kuitenkin pelataan samaan aikaan lukuisia otteluita, joten voit seurata muita samaan aikaan näytettäviä koitoksia esimerkiksi ESL:n eri kanavilta.

Ensimmäiset suomalaispelaajien ottelut nähdään keskiviikkona kello 20.00, kun Linjalan FPX kohtaa Copenhagen Flamesin. Kello 22.30 Forssin ENCE saa vastaansa Dignitasin ja samaan aikaan Virolaisen OG kohtaa Sproutin.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Esports

Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop