Backdrop
  • Ensipuraisu: Clash Quest -mobiilipeli
clashquest appstore
GamingMobiiliMobiilipelit

Jaa

Ensipuraisu: Clash Quest -mobiilipeli

keskiviikkona 7. huhtikuuta 2021

Clash of Clans. Clash Royale. Clash Quest? Clash Mini? Clash Heroes?

Mainos
Mainos

Onko Supercell tekemässä Royale with cheese tyyppisen amerikantempun, jossa pelit nimetään uudelleen toista markkinaa varten? Ehei, sillä nyt tulee jotain uutta.

Clash Quest, Clash Mini ja Clash Heroes ovat kolme uutta peliä, jotka Supercell on ilmoittanut lanseeraavansa piakkoin. Nimiensä mukaisesti ne kaikki tulevat keskittymään Clash-universumiin. Näitä uusia pelejä kehittää täysin uudet tiimit Supercellillä, joten Clash of Clans ja Clash Royale -pelaaja, huolesi pois heitä, sillä pelisi tulevaisuus on taattu myös jatkossa. Clash Quest on näistä kolmesta pelistä ensimmäinen joka näkee päivänvalon. Se on saatavilla 6.4. alkaen Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin sovelluskaupoista. Tässä jutussa esittelemme tunnelmat pelistä niin sanotusti neitseellisellä mielellä, sillä peliin ei ole tutustuttu ennakkoon.

Peli on ensimmäiseltä vilkaisultaan autochess-tyyppinen peli, mutta siinä on myös mukava ripaus Candy Crushia ja vanhan liiton Areena-tyyppistä taistelua. Supercell itse kutsuu peliä niinkin yksinkertaisella määritelmällä kuin ”turn based technical adventure strategy game”. Koska termin suomentamiseen menisi vuositolkulla aikaa, hypätään itse peliin.

Peli alkaa perinteisellä tutoriaalilla, jossa esitellään ensimmäiset pelaajan käytettävissä olevat hahmot. Näitä hahmoja ovat Archer, Barbarian, Wizard ja Prince. Pian aloituksen jälkeen löytyy myös Giant käytettäväksi. Jokaisella hahmolla on uniikki liikkumis- ja hyökkäystapa. Siinä missä Wizard tekee loitsuillaan splash-damagea, osaa Prince laukata vain suoraan. Lisäksi pelissä on loitsuja, kuten Fireball, joka tekee vahinkoa laajalla alueella sekä Swap, joka vaihtaa kahden hahmon paikkaa.

Betan alussa edellämainittujen hahmojen ja loitsujen lisäksi pelaajalla on löydettävissään kymmenen uutta hahmoa/loitsua: Charge, Goblin, Rocket, Retreat, P.E.K.K.A, Zap, Rush, Bomber, Log ja Baby Dragon.

Itse taistelut käydään aiemmin mainitun Candy Crushin tapaisesti. Kentälle tulee taistelun alussa grid-muodostelmaan satunnaisesti pelaajan hahmoja, ja hahmoja tuplaklikkaamalla ne lähtevät hyökkäykseen. Vastapuolen tykeillä, velhotorneilla ja jousimiestorneilla on myös vuoronsa, ja jos et tuhoa niitä tarpeeksi nopeasti, ne alkavat niittää tuhoa hahmojesi joukossa. Kannattaa myös varoa aitoja, sillä esimerkiksi Prince ei pysty loikkaamaan aidan yli, vaan hahmon hyökkäys tyssää itse aitaan. Taistelu päättyy, kun kaikki taistelun vaiheet on käyty voitokkaasti läpi tai pelaajan hahmot loppuvat kesken.

Taistelun herkullisuus löytyy aiemmin mainitusta Candy Crush -vaikutteisesta combo-logiikasta. Saamalla taistelukentän gridiin samoja hahmoja samaan riviin on mahdollista kartuttaa combo-bonusta, joka lisää hahmojen tekemää damagea eksponentiaalisesti.

Pelissä edetään Super Mario -tyyppisessä kartassa saarelta toiselle, ja jokaisesta taistelusta kerätään tähtiä. Kaikki saaren taistelut voittamalla kolmen tähden arvoisesti voi napata bonus-arkun, jossa on esimerkiksi kultaa, hahmokortteja tai hahmoeliksiiriä. Useimmiten seuraavan taistelun saa avattua, kun voittaa 2/3 taistelun vaiheista. Saaren päätteeksi on isompi pomotaistelu, joka täytyy voittaa, jotta pääsee eteenpäin seuraavalle saarelle.

Kuten perinteisesti, kultakolikot toimivat pelissä ilmaisvaluuttana ja sen rinnalla on rahalla ostettavissa olevat timantit. Saarilta voitettavilla hahmokorteilla saa lisää tiettyjä hahmoja pelikentälle, esim. jousimiehiä saa aluksi n. 10 kpl, mutta niitä voi olla parhaillaan kentällä 15 kpl. Hahmoeliksiirillä puolestaan tehdään hahmoista vahvempia, nostaen hahmojen HP:ta ja damagea aina pikkuriikkisen kerrallaan.

Pelissä on myös kauppa, josta löytyy sekä ilmaisia ostoksia, kolikoilla tehtäviä ostoksia sekä timanteilla tehtäviä ostoksia.

Ensipelauksella peliä pääsee pelaamaan vain n. puolisen tuntia, sillä pelissä valuutoista tärkein on energia, jota voi olla enintään 12 taisteluun. Yhden energian kertyminen kestää tunnin, joten peliä on järkevin pelata kerran päivässä syklillä, mikäli ei tahdo avata kukkaron nyörejään. Lisäksi kaupasta ja pelin sisältä voi välillä löytää quest-tokeneita, jotka toimivat myös energiana. Energian pieni maksimimäärä tuntuu kuitenkin melko viheliäiseltä cashgrabilta ja toivottavasti se jää vain beta-vaiheen kömmähdykseksi.

Saaria pelissä on tällä hetkellä 36 kappaletta, joissa jokaisessa täytyy taistella kahdesta viiteen taistelua. Jos oletetaan että pelin kimppuun hyökkäisi vaikkapa blockbusterin pelaamisen kaksinkertainen mestari 1993-1994 Dr. Disrespect tai muu yhtä ansioitunut pelaaja, voisi pelin selättää parhaimmillaan jopa 15 tunnissa. Peli kuitekin vaatii grindausta, jotta hahmoista saa tarpeeksi voimakkaita selättämään tietyt viholliset, joten realistisemmin sisältöä riittänee tällä hetkellä moneksi kymmeniksi tunneiksi. Lisäksi 70 tähtiarkun keräämisen jälkeen avautuu League, joka tuonee mukanaan varsinaisen endgamen.

Olisiko Clash Questista peli ajankuluksi sille ajalle, silloin kun et katso Telia Esports Seriesiä? Ota peli haltuun Google Play -kaupasta tai Apple Storesta ja testaa itse.

Clash Quest Play Storessa / App Storessa

Siirry aiheisiin

Assembly
Footer Backdrop