Backdrop
  • Esittelyssä: Xampion -älypohjalliset
xampion hires
LifestyleEsittelytLaitteetjalkapallo

Jaa

Esittelyssä: Xampion -älypohjalliset

sunnuntaina 25. huhtikuuta 2021

Löytyisikö älypohjallisista lisäboostia jalkapalloharjoituksiin?

Mainos
Mainos

Gamification on saapunut nyt myös osaksi jalkapalloa. Erilaisten sykkeen ja askeleiden mittaamiseen perustuvien laitteiden, kuten urheilukellojen lisäksi nyt voit seurata suoritustasi myös älypohjallisten avulla. Erityisesti jalkapalloon suunnitellut Xampion-älypohjalliset mittaavat sekä fyysistä mutta myös erityisesti teknistä suoritustasi.

Xampionin tuote kulkee nimellä Dual Sensor -älypohjalliset ja nimensä mukaisesti sujautetaan pohjalliseksi jalkapallokenkiin. Pohjalliset on saatavilla aina S koosta (EU 34-36) XL-kokoon (EU 42,5-46) saakka. Pohjallisiin sijoitetut sensorit painavat vain 9 grammaa ja ne aloittavat automaattisesti datan tallennuksen liikkeestä. Pohjalliset kestävät kovaakin käyttöä, sillä ne ovat mm. vedenkestävät. Ne myös kestävät äärilämpötiloja aina -10 asteesta +55 asteeseen. Sensoreiden akuista irtoaa käyttöaikaa n. 15-20 tuntia. Sensoreita ladataan microUSB:n kautta ja ne siirtyvät lepotilaan mikäli liikettä ei havaita kymmeneen minuuttiin. Sensoreiden tallentamaa dataa voi tarkkailla Xampion App -sovelluksen kautta.

Mitä hyötyä pohjallisista sitten on? Ne mittaavat juoksunopeutta, tempoa, kuljettua matkaa, intensiteettitasoja, pallokosketuksia, osumakohtaa, osuman voimakkuutta ja osuman tyyppiä. Ensimmäisellä käyttökerralla ota pari nopeaa sprinttiä maksiminopeudella, niin sensorit tietävät maksimivauhtisi jatkossa. Näin saat tarkemmat tulokset tulevista harjoituksistasi. Automaattisesti toimiva järjestelmä ei häiritse keskittymistäsi kentällä ja järjestelmää on myös mahdollista käyttää virallisissa otteluissa.

Lue lisää ja katso Xampion X Telia videot Telia Yhteisöstä

Siirry aiheisiin

Assembly
Footer Backdrop