Backdrop
20210516-efutisliiga9-1512
EsportsTelia Esports SeriesFIFA21eFutisliiga

Jaa

tiistaina 18. toukokuuta 2021

FC Haka onnistui voittamaan eFutisliigan mestaruuden uudestaan!

Telian ja Veikkausliigan virallinen toinen eFutisliigan kausi tuli päätökseen myöhään tiistai-iltana, kun FC Haka voitti mestaruuden otteluvoitoin 2-1.

Mainos
Mainos

eFutisliigan kaksi parasta FIFA-joukkuetta kohtasi koko kauden huipentavassa finaalissa ja SJK joutui kokemaan kauden ensimmäisen tappion. Hallitseva eFutisliigan mestari on nyt selvästi Suomen paras virtuaalifutiksen joukkue, kun vyöllä on kaksi mestaruutta. Joona "Krompe" Vaajala sekä Jussi "JaKurrii" Koivuniemi muodostavat tappavan duon ja ovat valmiita lähtemään maailmalle.

Katso voittajien tunnelmat sarjan voitosta!

Ensimmäisessä osassa kohtasivat Anton "Anzinho" Korvenaho ja JaKurrii. 30-vuotias konkari Koivuniemi aloitti maalinteon 22 minuutin kohdalla, kun Pelé teki uskomattoman avausmaalin. Jopa selostajat kutsuivat maalia härskiksi ja yhdeksi kauden hienoimmista osumista. Maalista kului pieni hetki ja Pelé oli jälleen pahanteossa, mutta nyt syöttämällä Cristiano Ronaldolle upean paikan ja portugalilainen ei erehtynyt. Normaalisti Jussi on osunut kovalla tahdilla, mutta myös omissa on soinut reilusti, joten Anzinhon tasoinen pelaaja pystyisi tekemään comebackin. JaKurrii kuitenkin nollasi Korvenahon isosti ja Brasilian Ronaldo onnistui lopussa laittamaan lukemiksi 3-0.

Kuvaaja: Jussi Jääskeläinen. Kuvassa: JaKurrii (oikealla) Toiseen peliin lähdettiin 0-0 asetelmissa, sillä finaalissa pelien voittaminen merkitsi eikä yhteismaalit. Valtteri "Valdoboii" Kyrö oli pakkovoiton edessä Krompea vastaan. El Fenomeno aloitti sillä mihin viimeinen peli päättyi eli maalinteolla FC Hakan hyväksi jo kahdeksannen peliminuutin jälkeen. Noin 10 peliminuuttia kerkesi kulua ja Pelé pommitti pallon vasempaan ylänurkkaan ja FC Haka karkasi jo 2-0 johtoon. Seinäjoen Jalkapallokerhon ahdinko sai hieman valoa, kun Kyrö osui CR7:n avulla kavennusmaalin. SJK ei luovuttanut ja taisteli vielä lisäksi pukukoppimaalin tasoittaen pelin. Pelikello näytti 64 minuuttia ja FC Haka tarrasi pokaalista kiinni tekemällä 3-2 osuman, mutta Sabaton jatkoi pauhaamista Valdoboin korvissa ja Alphonso Davies pommitti SJK:n jälleen tasoihin. Draamaa ottelusta ei puuttunut, kun Kyrö pääsi tuulettamaan ottelun voitto-osumaa 83 minuutilla.

Kuvaaja: Jussi Jääskeläinen. Kuvassa: Valdoboii Porilainen konkari JaKurrii sekä 20-vuotias vantaalainen Valdoboii päätyivät ratkaisemaan mestaruuden viimeisessä pelissä. Tiukka taisto oli erittäin varmaa pelaamista ja SJK sai pallon maaliin kerran ensimmäisellä puoliskolla, mutta tuomari vihelsi tilanteen paitsioksi. Tunnin pelaamisen jälkeen portugalilaisten kemiat kohtasivat, kun Bruno Fernandes tarjosi Cristiano Ronaldolle läpisyötön ja hän laittoi Hakan 1-0 johtoon. Bruno jakoi muutaman minuutin päästä jälleen upean syötön, mutta Johan Cruyffin kauhea kosketus maksoi Hakalle maalin. Jos et itse tee maalia, niin kaveri kyllä tekee, sillä SJK kiitti ja iski hienon syöttökuvion päätteeksi tasoituksen. Finaalin viimeiset 10 minuuttia pyörähtivät käyntiin ja Valkeakosken Ylpeys onnistui riistämään pallon sekä iskemään sen salamannopeasti maaliin. JaKurrii tyylitteli vielä yhden osuman Cristiano Ronaldolla ja FC Haka pääsi juhlimaan mestaruutta 3-1 voiton myötä.

Kuvaaja: Jussi Jääskeläinen   FC Haka ei hävinnyt kaudella yhtään otteluparia ja lunasti tuplamestaruudellaan paljon himoitun FGS Play In -paikan itselleen. eFutisliiga mahdollistaa nousun maailmalle ja nyt FC Haka pääsee pelaamaan parhaita vastaan.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Esports

Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop