Backdrop
fortnite kuvitus

Kuva: Epic Games

GamingFortnite

Jaa

Fortnite keräsi jättipotin Ukrainalle – hyväntekeväisyyteen 144 miljoonaa dollaria

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
maanantaina 4. huhtikuuta 2022

Epic Games keräsi Fortnite-yhteisön sekä Microsoftin yhteistyön avulla massiivisen summan.

Mainos
Mainos

Ukrainan sodan nostattama humanitäärinen kriisi on käynnistänyt mittavan määrän hyväntekeväisyyshankkeita ympäri maailman, joista osassa peliala on ollut vankasti mukana. Tähän mennessä esimerkiksi pelikauppojen keräykset ovat haalineet kasaan jo miljoonia, mutta viime viikonloppuna päättyneesä Fortnite-kampanjassa peliyhteisö keräsi kasaan todellisen jättipotin.

Epic Games keräsi Fortnite-pelaajien lahjoitusten avulla päätä huimaavat 144 miljoonaa dollaria, joka vastaa noin 131 miljoonaa euroa. Keräykauden aikana kaikki oikealla rahalla tehdyt ostokset Fortnitessa ohjattiin suoraan hyväntekeväisyyteen. Kampanjaan mukaan lähti myös Microsoft, joka teki samoin pelin Xbox-versiossa tehdyistä ostoksista kerätyillä rahoilla.

Koko potin Epic jakaa Yhdistyneiden kansakuntien pakolaisjärjestölle (UNHCR), Unicefille, Maailman ruokaohjelmalle (WFP), Direct Reliefille sekä World Central Kitchenille. Epic ei istu potin päällä, vaan rahat ovat lähteneet liikkumaan järjestöjen suuntaan jo kampanjan aikana sitä mukaan, kun ostoksia on kertynyt.

Keräyksen saavuttama summa oli lopulta massiivinen, mutta ei täysin yllättävä. Keräyksen alku oli linjassa uuden Fortnite-kauden käynnistymisen kanssa, joten monet pelaajat olisivat joka tapauksessa käyttäneet kyseisenä ajanjaksona rahojaan peliin.

Pelkästään keräyksen avauspäivänä Epic sai kasaan 36 miljoonaa dollaria, joka paisui 70 miljoonaan vain viidessä päivässä. Sadan miljoonan rajapyykki meni rikki jo toisen viikon aikana.

Siirry aiheisiin
Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutisetassembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop