Backdrop
ar88u halo

Kuva: 343 Games

GamingHalo

Jaa

Halo: Infinite voi käydä kukkarolle kalliiksi – ilmaisesta moninpelistä löytyy lähes tonnin edestä mikromaksuja

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
tiistaina 23. marraskuuta 2021

Periaattessa ilmaisessa moninpelissä kaikkien kosmeettisten esineiden avaaminen maksaa pelaajalle noin 920 euroa. Näistä esineistä jokainen on lukittu niin ikään maksullisen Battle Passin taakse.

Mainos
Mainos

Klassisen scifi-räiskintäsarjan Halon uusimman osan Halo: Infiniten moninpeli on tällä hetkellä saatavilla ilmaiseksi. Moni käyttäjä on kuitenkin huomannut, että ilmaisuudestaan huolimatta peli voi koitua kukkarolle kalliiksi, sillä siitä löytyy yli tuhannen dollarin edestä erinäisiä mikromaksuja.

Aihetta käsittelevän Reddit-langan mukaan kaikkien kosmeettisten lisäominaisuuksien avaamisen hintalapuksi tulee tarkalleen 1035 dollaria eli noin 920 euroa. Nämä kosmeettiset esineet ovat niin ikään Battle Pass -paketin takana, joka kustantaa itsessään vähintään 9,99 dollaria.

Pelaaja voi periaatteessa tienata itselleen esineet myös pelaamalla, mutta monien kommentoijien mukaan Battle Passiin pisteiden kerääminen on ollut tappavan hidasta. Pelinkehittäjä 343 Games on jo ehtinyt reagoida ongelmaan kasvattamalla pisteiden tienaustahtia, mutta ohituskaistan haluaville hintalappu on edelleen huikea.

Tahdin hitauden ohella yksittäisten esineiden hinnoittelu on kerännyt kritiikkiä.

– Haluan vain Spartanini [pelihahmo] näyttävän siistiltä, mutta joudun maksamaan 20 dollaria valkoisesta väristä jota voin käyttää yhden haarniskan kanssa? Wtf 343, eräs Reddit-käyttäjä tiivisti.

Monet kommentoijat ovat lisäksi pohtineet, että pelinkehittäjä kenties kokeilee kepillä jäätä korkeiden hintojen suhteen. Yli 44 000 tykkäystä keränneen Reddit-langan kommentoijat ovat jopa pohtineet mikromaksujen boikotointia, jotta 343 Games joko laskisi hintoja tai nopeuttaisi tasojen pelaamalla kehittämistä.

Infinite on tällä hetkellä teknistesti betaversiossa, mutta ilmaisessa moninpelissä kerätty kokemus sekä esineet siirtyvät näillä näkymin peliin sen virallisen julkaisun myötä. Avaruusräiskinnän täysversio saapuu Xbox Onelle, Xbox Series X:lle ja S:lle sekä Windowsille joulukuun kahdeksas päivä.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Gaming

Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop