Backdrop
Vanguard Alpha 02

Kuva: Activision

GamingCallofDutyCODWarzoneVanguard

Jaa

Huijarit löysivät tiensä uuden Call of Dutyn betaversioon – Warzone-porttikielto tuo pelikiellon myös Vanguardiin

Julkaisija Activisionin lupaamaa anticheat-ohjelmaa ei betaversiosta vielä löydy.

Mainos
Mainos

Tulevana syksynä julkaistavan Call of Duty: Vanguardin betatesti on käynnistynyt. Innokkaiden testaajien pelaaminen ei ole kuitenkaan sujunut ihan täysin ongelmitta: Huijarit jo löytäneet tiensä peliin.

Monien esimerkiksi Twitterissä aiheesta kertoneiden betatestaajien mukaan testiversiossa on jo nähty tähtäystä avustavia aimbotteja sekä seinien läpi näkeviä wallhackeja. Huijareita löytyi testaajien joukosta lähes heti testien alun jälkeen.

Varsinkin tähtäämiseen vaikuttavat huijausohjelmat ovat olleet räiskintäpelien kestoriesa jo vuosikymmeniä. Viimeisimmissä CoD-versioissa ongelma on ollut niin paha, että julkaisija Activision on jopa markkinoinut Vanguardin ja Warzonen tulevaa huijauksenesto-ohjelmaa pelille tärkeänä ominaisuutena.

Betaversiosta tätä anticheat-järjestelmää ei vielä löydy, mutta kaikkein härskeimmät CoD-huijarit saattavat jäädä kiinni toista kautta: Call of Dutyn suositun ilmaisversion Warzonen pelikiellot tuovat nimittäin pelikiellon myös Vanguardin betatestissä. Asian on vahvistanut esimerkiksi CoDiin erikoistunut CharlieIntel-sivusto.

Activision vahvisti keväällä jakaneensa lähes puoli miljoonaa ikuista porttikieltoa huijareille Warzonessa. Pahimmille "koodareille" pelinkehittäjä kertoi jakavansa niin kutsuttuja laitekieltoja.

Kyseinen kielto estää huijaamiseen käyetyn tunnuksen ohella myös huijareita luomasta uusia tilejä. Laitekielto on sidottu huijarin ainutlaatuiseen laitteistotunnukseen, joka on puolestaan sidottu pelaajan tietokoneeseen. Laitekielto on ollut erityisen tarpeellinen keino Warzonen kaltaisessa ilmaispelissä, sillä tavallisen pelikiellon saadessaan huijari voi yksinkertaisesti luoda uuden ilmaisen tilin ja jatkaa.

Laitekielto ei kuitenkaan ole keinona täysin luodinkestävä. Omistautuneimmille huijareille markkinoilla on tarjolla esimerkiksi laitteistotunnuksia huijaavia ohjelmistoja. Pelaajat pystyvät myös vaihtamaan esimerkiksi laitteistonsa emolevyn, jonka myötä saa uuden laitteistotunnuksen.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Gaming


Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop