Backdrop
lost ark_kuvitus5

Kuva: Amazon Games / Smilegate

GamingLost ArkMMO

Jaa

Kevään hittipeli Lost Ark saatetaan sittenkin nähdä konsoleilla – jos fanit sitä haluavat

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
perjantaina 25. maaliskuuta 2022

Amazon Gamesin Lost Arkista vastaava johtajan Soomin Parkin lausunnot mahdollisesta konsoliversiosta ovat huomattavasti aiempaa diplomaattisempia.

Mainos
Mainos

Kevään 2022 suurimpiin hitteihin lukeutunut Lost Ark nauttii yhä PC-pelaajien suursuosiota, mutta muilla alustoilla toimintapeliä ja perinteistä MMO:ta sekoittava ilmaispeli loistaa poissaolollaan.

Tähän kuitenkin saatetaan saada tulevaisuudessa muutos, mikäli Amazon Gamesin pelistä vastaavaa johtajaa Soomin Parkia on uskominen. VG247-sivustolle antamassaan haastattelussa Park toteaa, että LA saatetaan tuoda myös konsoleille, vaikka tähän mennessä vastaavat vihjailut on lähtökohtaisesti torpattu.

– Jos fanit oikeasti haluavat nähdä Lost Arkin konsoleilla, niin uskon kyllä, että molemmat osapuolet voivat sitä harkita, Park kertoo, viitaten edustamansa Amazonin ohella myös pelin kehittäjään eli Smilegateen.

Pelin kaikesta kehittämisestä vastaa lähtökohtaisesti Smilegate, siinä missä Amazonin vastuulla on yksinomaan pelin jakelu ja julkaisu tietyissä länsimaissa, Oseaniassa sekä Etelä-Amerikassa.

Lost Ark ottaa pelattavuudessaan paljon oppia esimerkiksi Diablolta ja Path of Exilelta. Kuva: Amazon Games / Smilegate

Lost Ark ottaa pelattavuudessaan paljon oppia esimerkiksi Diablolta ja Path of Exilelta. Kuva: Amazon Games / Smilegate

Lost Arkin poissaolo konsoleilta ja varsinkin mobiilimarkkinoilta on erikoista, sillä formaatiltaan ja taustaltaan se istuisi erinomaisesti molempiin malleihin. Diablo-sarjaa pitkälti muistuttava pelattavuus sopisi hyvin myös ohjaimelle, siinä missä Aasian markkinoilta lähtöisin olevat pelit taipuvat usein lopulta myös mobiiliversioon. Konsoleilla menestystä ovat nauttineet myös esimerkiksi Final Fantasy XIV ja Black Desert, joka oli edellinen merkittävä korealainen MMO-hitti länsimaissa.

Konsoliversion kommentoinnin ohella Park viesti myös Lost Arkin tulevaisuudesta posiitiviseen sävyyn. Pelin menestys on ollut Amazon Gamesille elintärkeä käänne, sillä studion edellinen seikkailu MMO-pelien maailmaan eli New World osoittautui lopulta katastrofaaliseksi flopiksi.

– Uskon, että Lost Arkilla on tilaisuus tehdä itsestään suuri tekijä tällä kentällä, mistä todisteena on pelin tähän asti saama huomion määrä, Park toteaa.

Siirry aiheisiin
Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutisetassembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop