Backdrop
  • Kevään suurin CS-turnaus alkaa maanantaina – mukana Aleksi Virolainen sekä ENCE
aleksib spinx pgl

Kuva: PGL

EsportsCS:GOCS:GO MajorENCEAleksib

Jaa

Kevään suurin CS-turnaus alkaa maanantaina – mukana Aleksi Virolainen sekä ENCE

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
sunnuntaina 8. toukokuuta 2022

Counter-Striken major-mestaruus ratkaistaan tällä kertaa Belgiassa.

Mainos
Mainos

Kevään suurin Counter-Strike-turnaus eli Antwerpenin major alkaa maanantaina. 24 joukkuetta taistelevat Belgiassa miljoonan dollarin palkintopotista sekä pelin ylivoimaisesti arvostetuimmasta pokaalista.

Major-käynnistyy tuttuun tapaan ensimmäisellä Challengers-lohkovaiheella, josta parhaat kahdeksan tiimiä etenevät seuraavaan vaiheeseen. Lohkoissa jatkopaikkaan vaaditaan kolme voittoa ja vastaavasti kotimatkalle päätyy kolmen tappion kautta.

Jo ensimmäisessä lohkovaiheessa mukana nähdään majorin ainoa suomalaispelaaja, eli G2:n Aleksi "Aleksib" Virolainen. Suomalaisedustusta löytyy muuten kuitenkin lisää, sillä mukana nähdään myös Eetu "sAw" Sahan valmentama ENCE.

Tästä jutusta löydät Antwerpenin majorin Challengers-vaiheen kannalta mielenkiintoisimmat tiimit, tärpit ja tarinat. Assembly seuraa turnausta vaihe vaiheelta, joten kärryillä pysyt pitämällä silmällä sivujamme seuraavan kahden viikon ajan.

Kovat odotukset: Mihin riittää Aleksib:n G2:lla?

Valmentaja Rémy "XTQZZZ" Quoniam kannustamassa Aleksi "Aleksib" Virolaista major-karsinnoissa. Kuva: PGL

Valmentaja Rémy "XTQZZZ" Quoniam kannustamassa Aleksi "Aleksib" Virolaista major-karsinnoissa. Kuva: PGL

Aleksi Virolainen lähtee Antwerpeniin asemista, joissa pelkkä pärjääminen ei vain riitä. G2 ei ole edes ensimmäisen lohkovaiheen seedauksen ykkönen, mutta suomalaiskapteenin komentamilta joukoilta odotetaan tiimin lyhyestä iästä huolimatta jo todella suuria.

Kovat odotukset eivät yllätä, sillä potentiaalia G2:lla on vaikka muille jakaa. Serkukset Nikola "NiKo" Kovac ja Nemanja "huNter-" Kovac ovat pelin pelätyimpiä duoja, siinä missä joukkueen nuori AWP-lupaus Ilya "m0NESY" Osipov on väläyttänyt ajoittain maailmanluokan otteita. Jopa tiimin vakaa ankkuri eli Audric "JACKZ" Jug on onnistunut yltämään sankaritason suorittamiseen.

Viime syksyn major-finalistitiimin taso on odotuksista huolimatta edelleen epävarma. Suurturnaus IEM Katowicen hopeamitalin jälkeen joukkue koki pitkälti sairaustapausten johdosta todella karun kohtalon ESL Pro Leaguessa, jossa tie nousi pystyyn jo lohkoissa. Myöskään major-karsinnoissa G2 ei näyttänyt vakuuttavalta, vaikka jatkopaikka tulikin kohtuullisen kivuttomasti.

Majoreilla Virolainen ja kumppanit marssivat jatkoon todennäköisesti heittämällä, mutta G2 on silti vedonlyöjän painajainen. Hyvänä päivänä kyseessä on maailman kärkikolmikkoon helposti mahtuva tähtisikermä, mutta huonona päivänä G2 voi aiheuttaa massiivisen pettymyksen. Fanien, Virolaisen ja organisaation kovien odotusten kannalta toivon hartaasti, että Antwerpenissä nähdään heti avauspäivästä lähtien se parempi G2.

ENCE on liekeissä

Tuomo Väkevä / ENCE

Tuomo Väkevä / ENCE

Suomalaisorganisaatio ENCEn kansainvälinen kokoonpano on löytänyt keväällä vaihteen, jota harvat odottivat kokoonpanon muodostuessa. Marco "Snappi" Pfeifferin johtamana tiimi oli pitkään hyvä, mutta CS-maailman terävimpään kärkeen joukkueella ei tiimillä aivan tuntunut riittävän.

Nyt tilanne on kuitenkin toinen, sillä ENCE lähtee major-avaukseen kenties koko avauslohkovaiheen kuumimpana kokoonpanona. ESL Pro Leaguen edelliskauden hopeamitalia seurasi komea suoritus major-karsinnoissa ja kirsikkana kakun päälle ENCE nappasi paikan BLASTin kevätfinaaliin. Showdown-karsinnassa kaatuivat järjestyksessä Copenhagen Flames, Heroic ja Astralis – eli karsinnan parhaasta neljästä tiimistä kolme.

Avain ENCEn nousuun on ollut pitkälti Lotan "Spinx" Giladin löytämä todellisen tähtipelaajan suoritustaso, mutta joukkue on vakuuttanut myös kokonaisena yksikkönä. Ensimmäisestä lohkovaiheesta todellisia haastajia ENCElle löytyy harvakseen ja veikkaankin, että suomalaisorganisaatio marssii jatkoon tappiotta.

Astraliksen ja Vitalityn näytön paikka

Legendaarinen Astralis vahvisti Tukholman major-flopin jälkeen kokoonpanoaan Kristian "k0nfig" Wieneckellä (vas.) ja Benjamin "blameF" Bremmerillä (oik). Kuva: Astralis

Legendaarinen Astralis vahvisti Tukholman major-flopin jälkeen kokoonpanoaan Kristian "k0nfig" Wieneckellä (vas.) ja Benjamin "blameF" Bremmerillä (oik). Kuva: Astralis

Ensimmäinen lohkovaihe on täynnä tiimejä, joilla majoreille pääsy on jo itsessään unelmien täyttymys. ENCEn ja G2:n ohella kuitenkin löytyy myös niitä nimiä, joille lohkoissa putoaminen ei ole hyväksyttävä tulos.

Mathieu "ZywOo" Herbautin tähdittämä Vitality on näistä yksi. Astralis-kaksikko Peter "dupreeh" Rasmussenilla ja Emil "Magisk" Reifillä vahvistettu joukkue on marssinut lähestulkoon ainoastaan pettymyksestä toiseen ja oli lähellä, ettei Vitalitya olisi nähty majoreilla laisinkaan. Organisaatio haluaa selvästi olla maailman ehdottoman kärjen joukossa, joten lohkovaiheesta putoaminen olisi supertiimiksi suunnitellulle joukkueelle puhdas floppi.

Jokseenkin samassa veneessä on myös tanskalainen Astralis. Aiemmin mainitun duon loikattua heitä paikkaamaan pestatut Benjamin "blameF" Bremer ja Kristian "k0nfig" Wienecke ovat ottaneet joukkueen selkäänsä ja viime aikoina kortensa kekoon on myös kantanut Asger "farlig" Jensen, mutta tulokset ovat edelleen jääneet laihoiksi.

Kaikkien aikojen menestyneimmälle organisaatiolle jatkuvat pettymykset eivät voi olla tyydyttävä tulos. Avauslohkoista Astraliksen on käytännössä pakko edetä jatkoon, mutta juuri ja juuri karsinnoista jatkoon ryömineen kokoonpanon suhteen ei kannata olla liian toiveikas.

Aikataulu

Ottelut Antwerpenissa käynnistyvät maanantaina kello 13.00 otteluilla BNE-Eternal Fire ja Vitality-Complexity. Virolainen nähdään lavalla ensi kertaa noin kello 14.15, jolloin G2 kohtaa Liquidin. ENCEn avaustaisto 9z:aa vastaan käydään noin kello 16.45.

Ensimmäinen lohkovaihe kestää maanantaista torstaihin, jonka jälkeen pelataan toinen lohkovaihe 14.-17.05. Pudotuspelit käynnistyvät torstaina 19.05. ja ne huipentuvat sunnuntaina 22.05 pelattavaan finaaliin. Suomeksi selostettuna major-ottelut esittää Yle sekä Twitchissa että Yle Areenassa.

 
Siirry aiheisiin

Assembly
Footer Backdrop