Backdrop
bonecold derke jamppi

Kuva: Colin Young-Wolff / Riot Games

EsportsValorant

Jaa

Kolme lohkovoittoa – suomalaispelaajat hurjassa iskussa Valorantin MM-kisoissa

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
tiistaina 7. joulukuuta 2021

Riot Gamesin hittiräiskinnän ensimmäisissä MM-kisoissa kaikki kolme suomalaispelaajaa ylsivät lohkojensa kärkeen ja täten suoraan turnauksen pudotuspeleihin.

Mainos
Mainos

Valorantin historian ensimmäisen MM-turnauksen eli Championsin ensimmäiset pudotuspelijoukkueet ovat selvinneet. Suomalaisfaneille kisoissa on jo riittänyt juhlittavaa, sillä sinivalkoista edustusta löytyy kolmen lohkovoittajan riveistä.

Ensimmäisenä lohkovoittonsa varmisti Nikita "derke" Sirmitevin Fnatic, joka kaatoi D-lohkossa amerikkalaisen Cloud9 Bluen sekä korealaisen Vision Strikersin. Toisena seurasi Elias "Jamppi" Olkkosen Team Liquid, joka dominoi B-lohkoa pieksemällä ensin Etelä-Amerikasta ponnistavan KRÜ Esportsin ja kaatamalla Valorant-suurnimi Sentinelsin.

A-lohkossa voiton vei Santeri "BONECOLD" Sassin Acend, jonka tie ei kuitenkaan ollut tasaisin. Acend kärsi tappion brassitiimi Keyd Starsille, mutta ottelun tulos mitätöitiin, koska KS käytti ottelun ratkaisukartassa kiellettyä Cypher-agentin kameran positiota. Kyseiseen sijaintiin asetettua kameraa ei voi tuhota ja sillä näkee kartasta alueita, joihin sen ei pitäisi yltää.

Alun perin KS diskattiin, mutta Riot päätti lopulta peluuttaa kolmannen kartan uudelleen alkaen Acendin 7-0 johtoasemasta. Sassi joukkoineen vei revanssissa voiton ja kaatoi itsenäisyyspäivänä amerikkalaisen Envyn suvereenisti 2-0 varmistaen jatkopaikkansa ja lohkovoiton.

Samalla myös C-lohkolle saatiin eurooppalaisvoittaja. Koko turnauksen ennakkosuosikki eli venäläinen Gambit Esports marssi omassa lohkossaan yllättävän tiukkaan voittoon kaatamalla Team Secretin ja Vikingsin kolmen kartan sarjoissa.

MM-turnauksen lohkovaiheen viimeiset ottelut käydään tänään tiistaina. Pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona kello 19.00, kun Sassin Acend saa vastaansa tiistaina ratkeavan vastustajan. Samana päivänä seuraavassa ottelussa nähdään myös Olkkosen Liquid. Voit seurata Valorant Championsin otteluita pelin viralliselta Twitch-kanavalta.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Esports

Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop