Backdrop
dota TI 2019 yleisökuva

Kuva: Valve

EsportsDOTAValve

Jaa

Korona jyllää Dotan MM-kisoissa – tartuntoja jo kahdella joukkueella

Tähän mennessä tartuntoja on todettu kahdella kiinalaistiimillä eli Team Asterilla sekä Invictus Gamingillä.

Mainos
Mainos

Dota 2:n MM-turnaus The International alkaa Romaniassa ensi viikolla. Vuoden 2020 turnaus peruttiin, joten Dotan huipputiimit jahtaavat pelinsä suurinta kunniaa ensi kertaa sitten vuoden 2019 TI:n.

Joidenkin joukkueiden kisamatkan rattaisiin on kuitenkin lentänyt kapuloita jo alkumetreillä. Kiinalaisjoukkue Team Aster kertoi tällä viikolla Weibo-tilillään, että kolme joukkueen pelaaja on saanut positiivisen tuloksen koronavirustestistä. Myöhemmin tiimin perustaja Xu "BurNIng" Zhilei kertoi, että kaikki tiimin Romaniassa olevat jäsenet ovat saaneet tartunnan.

Esimerkiksi Dot Esportsin kääntämän viestin mukaan Aster vakuuttaa, että tartunnan saaneet ovat oireettomia tai heidän oireensa ovat lieviä. Valitettavasti tartunta ei kuitenkaan jäänyt ainoaksi, vaan myöhään perjantai-iltana toinen kiinalaisjoukkue Invictus Gaming kertoi, että joukkueen pelaajista Jin "flyfly" Zhiyi ja Thiay "JT-" Jun Wen, tiimin manageri Yakult sekä valmentaja Su "super" Peng ovat saaneet positiivisen korontestituloksen.

Toistaiseksi tartunnat ovat rajoittuneet näihin kahteen joukkueeseen, mutta TI:n kaikki kiinalaistiimit ovat samassa hotellissa. Pahimmassa tapauksessa tartuntaketju voi siis levitä viiteen MM-kisoihin osallistuvaan joukkueeseen.

TI:n 7.10. alkava lohkovaihe pelataan hotellilta käsin, joten joukkueet voivat todennäköisesti aloittaa turnauksensa normaalisti. Tällä erää ei kuitenkaan tiedetä, vaikuttavatko tartunnat kiinalaistiimien mahdollisuuksiin osallistua Bukarestin Arena Naţionalălla pelattavaan osuuteen. Dotan julkaisija Valve tai TI-järjestäjä PGL eivät ole kommentoineet aihetta.

Kymmenettä kertaa järjestettävässä TI:ssä on tänä vuonna jaossa kilpapelaamisen historian suurin palkintopotti eli noin 40 miljoonaa dollaria (34,5 miljoonaa euroa). Nyt syntyneestä tartuntaketjusta huolimatta Valve ja PGL ovat pyrkineet panostamaan tapahtuman koronaturvallisuuteen.

Syyskuussa antamissaan ohjeissa Valve linjasi, että turnausareenalle saa saapua vain rokotettuna ja lisäksiä maskien käyttö paikan päällä on pakollista. Tästä huolimatta monet pelaajat sekä Dota-vaikuttajat ovat kertoneet pitävänsä tapahtuman turvallisuusjärjestelyjä puutteellisina TI:n kokoluokan turnaukselle.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Esports


Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop