Backdrop
36143825764 021766dc97 k

Kuva: DreamHack

EsportsCS:GO

Jaa

Legendaarisen Ninjas in Pyjamasin pelinjohtaja Richard "Xizt" Landström lopettaa uransa

Ruotsalaisen CS-legendan 12 vuotta kestänyt ura ulottuu kolmelle vuosikymmenelle ja kahteen eri CS-versioon.

Mainos
Mainos

Counter-Strike-legenda Richard "Xizt" Landström lopettaa kilpauransa. 30-vuotias ruotsalainen kertoo asiasta Twitterissään.

– Uraani on mahtunut lukuisia ylä- ja alamäkiä, mutta näin jälkikäteen katsottuna se on ollut uskomaton ja unohtumaton matka. Kiitos kaikille joukkuetovereilleni ja kaikille, jotka ovat olleet matkalla mukana ja ennen kaikkea iso kiitos faneille, Landström kirjoittaa.

Landströmin 12 vuotta kestänyt kilpaura ulottui kahteen eri CS-versioon sekä kolmelle vuosikymmenelle. Hän ehti edustaa uransa aikana esimerkiksi Dignitasia, Fnaticia ja FaZe Clania, mutta parhaiten Landström muistetaan legendaarisen Ninjas in Pyjamas -joukkueen pelinjohtajana.

NiP oli CS:GOn alkuaikoina pelin ylivoimaisesti paras joukkue. Hurjimpana kautenaan Landströmin johtamana kokoonpano venyi vuosina 2012-2013 uskomattomaan 87 lanikartan voittoputkeen.

Major-turnauksissa Landström selvisi finaaliin viidesti. Voittoon hän ylsi NiPin kanssa ESL One Kölnissä vuonna 2014. Muista turnauksista voittoja tuli kymmeniä.

HLTV:n 20 parhaan pelaajan listalle Landström selvisi vuosina 2010 (18.), 2011 (13.) sekä 2013 (6.). Palkintorahaa hän ehti tienata uransa aikana noin 470 000 euroa.

HLTV:lle antamassaan haastattelussa Landström kertoo harkinneensa lopettamista jo useamman vuoden. Hän ei kilpauransa lopettamisesta huolimatta aio poistua esports-piireistä.

– Olen avoin esimerkiksi valmentajan, analyytikon tai managerin tehtäville mieluiten oman osaamisalueeni eli CS:GOn parissa. Otettuani hetken taukoa ja ladattuani akkujani olen nyt motivoitunut ja valmiina tekemään kovaa töitä voittaakseni jälleen turnauksia, vaikkakin eri roolissa, Landström kertoo.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Esports


Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop