Backdrop
adam fnatic lol

Kuva: Michal Konkol / Riot Games

EsportsLoL

Jaa

LoL-suurnimi Fnaticin ympärillä kuohuu – tiimin jättänyt ranskalaispelaaja laukoo kovia syytöksiä entisestä joukkuetoveristaan

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
torstaina 25. marraskuuta 2021

Fnaticin jättänyt Adam Maanane väittää, että MM-kisat viime hetkellä ja erittäin yllättäen väliin jättänyt Fnatic-pelaaja Elias Lipp yritti hankkia joukkuetovereilleen salaa potkut heti suurturnauksen jälkeen.

Mainos
Mainos

Eurooppalaisen League of Legendsin suurimpiin nimiin lukeutuvan Fnaticin ympärillä kuohuu. Tällä kertaa kohun on nostattanut joukkueen jättänyt ranskalaispelaaja Adam "Adam" Maanane, joka ampui täyslaidallisen kohti Fnatic-pelaaja Elias "Upset" Lippiä Twitter-tilillään.

Lipp aiheutti pahennusta LoL-piireissä pelin MM-kisojen alkaessa, kun hän poistui turnauksesta ilman varoitusta vain tunteja ennen Fnaticin ensimmäistä ottelua. Julkisesti saksalaispelaaja ei koskaan kertonut syytä lähdölleen, mutta Maanane väittää, että syytä eivät saaneet kuulla myöskään joukkuetoverit tai Fnaticin johto, joka kisojen aikaan kertoi Lippin lähdön taustalla olleen "perhesyyt".

– Upset [Lipp] lähti mennäkseen tyttöystävänsä luokse koska hän [tyttöystävä] ei halunnut olla yksin. Tai ehkä olen väärässä, ken tietää? Mutta joka tapauksessa tuo oli viimeinen asia mitä hän meille kertoi ennen kuin hän hylkäsi meidät päivää ennen MM-kisoja, Maanane kirjoittaa.

Lippiä joutui äärimmäisen lyhyellä varoitusajalla paikkaamaan Louis "Bean" Schmitz. Maanane kertoo kysyneensä syitä Lippin lähtöön turnauksen jälkeen, mutta vastausta ei hänen mukaansa kuulunut. Ranskalaispelaajan mukaan syytä ei kerrottu edes Fnatic-organisaation johdolle.

– Totta kai kysyin yksityiskohtia kisojen jälkeen, mutta ilmeisesti hän ei kertonut tarkkoja syitä kenellekkään eli todellisuudessa mitään hätätapausta ei ollut, koska silloinhan hän olisi kertonut meille, Maanane väittää.

Fnatic putosi MM-turnauksesta lohkoissa heikon suorituksen jälkeen ja Maanane kertoo, että turnauksen jälkeen hän jo harkitsi lähtemistä tiimistä. Hän kuitenkin sai samoihin aikoihin tietää huhuista, joiden mukaan hänet korvaisi joukkueessa brittipelaaja Barney "Alphari" Morris. Maananen mukaan huhujen takana oli joukkueen MM-kisoissa "hylännyt" Lipp, joka yritti saada Morrisin joukkueeseen ranskalaispelaajan selän takana. Maanane kertoo kokeneensa olonsa petetyksi.

– Kuulin myöhemmin, että hän halusi MM-kisojen jälkeen päästä eroon sekä minusta että Nisqystä [Fnaticin Mid-pelaaja Yasin Dincer]. Ilmeisesti molemmat alalinjan pelaajamme halusivat minusta eroon ja he halusivat veteraanipelaajan top-rooliin, Maanane kirjoittaa.

Maanane toteaa, että hän pääasiassa nautti Fnatic-ajastaan, mutta lähti, koska hän ei voi tukea tiimissä tapahtuvia tai tapahtuneita asioita. Viestinsä hän päättää #WeLoveNisqy-tunnisteella, ilmeisesti osoittaakseen tukeaan niin ikään korvaushuhujen keskiössä pyörineelle Dincerille.

Tällä erää Maananen kovia väitteitä ei ole kommentoitu Fnatic-organisaation tai niiden kohteen eli Lippin osalta. Toisaalta ranskalaispelaajan syytöksiä ei myöskään ole vahvistettu minkään toisen tahon toimesta. Fnaticin on jättänyt Maananen ohella Gabriël "Bwipo" Rau, joten Euroopan LoL-historian menestyneimpiin kuuluva joukkue tarvitsee ensi kaudelle vähintään kaksi uutta pelaajaa.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Esports

Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop