Backdrop
steam-winter-sale-2021

Kuva: Valve

GamingSteam

Jaa

Nappaa pelattavaa pukinkonttiin – katso tästä Steamin joulualen parhaat palat

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
torstaina 23. joulukuuta 2021

Steamin perinteikäs jouluinen alennusmyynti voi pelastaa monen mattimyöhäisen jouluostokset. Keräsimme tähän juttuun pyhien parhaat pelitarjoukset.

Mainos
Mainos

Valven Steam-nettikaupan joulualesta on muodostunut vuosien mittaan perinne. Tarjouksien joukosta löytyy varmasti pelattavaa kaikille, mutta valikoiman hurja volyymi voi aiheuttaa tottuneellekkin joulushoppailijalle hankaluuksia löytää etsimänsä.

Älä kuitenkaan huoli, sillä me kävimme läpi tarjoukset. Keräsimme tähän juttuun mukaan verkkokaupan parhaat joulutarjoukset, joiden joukosta voit napata esimerkiksi viime hetken pelilahjat pukin konttiin. Tarjousten järjestys on tässä jutussa satunnainen.

It Takes Two

Toimintaseikkailu It Takes Two vaatii nimensä mukaisesti kaksi pelaajaa – peli on rakennettu siten, että se toimii yksinomaan kaksinpelinä. Pelaajat asettuvat riitautuneen pariskunnan saappaisiin tutkimaan erinäisiä pulmia, joiden selvittäminen vaatii yhteistyötä kaksikon välillä.

Erikoisesta lähtöasetelmastaan huolimatta peli on kiistatta viihdyttävä: Siitä todisteena It Takes Two voitti esimerkikisi The Game Awards -gaalan vuoden pelin palkinnon. Nyt pelin saa itselleen puoleen hintaan eli 19,99 eurolla.

The Witcher 3: Wild Hunt

Jättikö Netflix-Witcherin toinen kausi kylmäksi? Ei hätää, sillä Witcher-pelisarjan kolmas osa ei takuulla jätä. Witcher 3 ei nimittain ole vain sarjan paras osa, vaan kyse on monien silmissä eräästä kaikkien aikojen parhaista peleistä. Nyt sen pääsee kokemaan 80 prosentin alennuksella eli vaivaiseen 5,99 euron hintaan.

Noituri Geraltin seikkailuja seuraava avoimen maailman toimintaroolipeli oli julkaisuvuonnaan 2015 kiistatta vuoden paras peli ja sen loisto ei ole hälventynyt vuosien saatossa. Peliä voi pelata ilman tietoa sarjan aiemmista osista, mutta kokonaisvaltaisen Witcher-kokemuksen haluavalle koko trilogian saa itselleen alle kympillä.

Disco Elysium - The Final Cut

Eikö adrenaliininkatkuinen toiminta, aseiden räiske tai viuhuvat miekat nappaa? Älykästä dialogia ja taidokasta tarinankerrontaa kaipaavalle pelaajalle Disco Elysium voi olla se oikea.

Yksipuolisia kehuja julkaisustaan asti kerännyt klassinen roolipeli asettaa pelaajan rappiolle retkahtaneen ja muistinsa menettäneen etsivän saappaisiin. Tarinan suunta pelin erittäin tarkasti rakennetussa maailmassa rakentuu pelaajan valintojen perusteella. Alennuksen siivittämänä pääset pelimaailman oman "Dirty Harryn" (tai valinnoista riippuen kenties Sherlock Holmesin) puikkoihin 40 euron sijaan noin 18 eurolla.

Deathloop

Kriitikkojen ylistämä Deathloop oli tänä vuonna The Game Awardsin "Best Game Direction"- ja "Best Art Direction" -palkintojen voittaja. Lisäksi Arkane Studiosin kehittämä räiskintäpeli keräsi mittavan liudan ehdokkuuksia lähes jokaisessa gaalan kategoriassa.

Peli seuraa aikasilmukkaan jumiutuneen salamurhaaja Coltin pyrkimyksiä Blackreefin saarella. Coltin tehtävänä on kukistaa yhden päivän aikana kahdeksan saarta hallitsevaa "visiönääriä" – hahmon kuolema tai tehtävässä epäonnistuminen aloittaa päivän jälleen alusta. Alennusmyynnistä pelin saa nyt itselleen 50 prosentin alennuksella 29,99 euron hintaan.

Hades

Vuonna 2020 vuoden peli -pystejä kerännyt roguelike-toimintapeli Hades lähtee nyt pukinkonttiin tai välipäivien iloksi alle 14 eurolla. Pelissä alamaailmaan kyllästynyt manalan prinssi Zagreus pakenee epätoivoisesti isänsä Hadeksen valtakunnasta.

Matka ei kuitenkaan ole helppo – välillä jopa Olympoksen jumalten avittamanakin Zagreuksella nousee pelin vaikeustasosta johtuen tie pystyyn ja kuolema palauttaa prinssin takaisin lähtöviivalle. Uuden yrityksen myötä ylös johtava reitti ja pelattavan hahmon voimat vaihtuvat, joskin Zagreus vahvistuu aina alamaailmaan palatessaan jonkin verran. Mainitsemisen arvoista lienee myös pelin erinomainen äänimaailma ja eritoten musiikki.

Tales of Arise

Vuoden roolipeli vuosimallia 2021 on varsinkin japanilaisten roolipelien ystäville tervetullut tuulahdus. Klassisen Tales-sarjan uusin osio on toimintaroolipeli, jossa etenkin hahmot sekä viihdyttävä taistelujärjestelmä hurmaavat. Vasta syyskuussa julkaistun Arisen saa itselleen parikymmentä euroa tavanomaista halvemmalla eli noin 42 euron hintaan.

Pelissä muistinsa menettänyt rautanaamioon sonnustautunut sankarimme Alphen lähtee vapauttamaan kotimaailmansa Dahnan orjuutettua kansaa. Mukaan matkaan lyöttäytyy kuitenkin erikoinen liittolainen – Dahnan orjuttaneisiin renalaisiin kuuluva Shionne, joka on tuntemattomasta syystä kääntynyt omiaan vastaan.

FIFA 22

Urheilupelien ystäville jalkapallopelien kuningassarjan eli FIFAn uusin versio on varma valinta. Peli ei sen kummemmin esittelyjä kaipaa: Lokakuussa saapunut sarjan kuopus toi mukanaan perinteisten graafisten ja pelillisten parannusten ohella päivityksiä esimerkiksi Ultimate Team -pelimuotoon ja pelin uramoodiin. FIFA 22 on tarjolla mojovalla 60 prosentin alennuksella 24 euron hintaan.

Psychonauts 2

Vuonna 2005 julkaistun kulttiklassikko Psychonautsin jatko-osaa ehdittiin odottaa 16 vuotta, mutta monien silmissä uusi versio täytti suuret saappaat. Viihdyttävässä ja ennen kaikkea hauskassa tasohyppelyssä pelaaja ohjaa alkuperäispelin tapaan psyykkisiä voimia omaavaa Razia, joka sukeltaa erinäisten hahmojen mielten sisään. Tavanomaisen 60 euron sijaan pelin saa nyt 39 eurolla.

Muuta mielenkiintoista

Näiden yksittäisten poimintojen ohella tarjousten joukosta löytyy monia klassisia pelisarjoja ja niiden osia, joita kannattaa myös harkita. Näistä nostettakoon pinnalle räiskintäklassikko Doom, strategiapelisarja Total War, scifi-räiskintäsarja Halo, toimintaroolipelisarja Bioshock, The Sims-sarja, kokonaan oman peligenrensä luonut Dark Souls sekä salamurhaajien seikkailuja historian saatossa seuraava Assassin's Creed.

Steamin joulualennukset jatkuvat tammikuun viidenteen päivään saakka. Tässä jutussa listattujen pysyvien alennusten ohella kauppaan on perinteisesti ilmaantunut myös lyhyemmän ajan pika-alennuksia, joten halpaa pelattavaa himoitsevan kannattaa pysyä pyhien aikana valppaana.

 
Siirry aiheisiin
Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutisetassembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop