Backdrop
super-smash-bros-ultimate-switch-hero

Kuva: Nintendo

EsportsGamingnintendoTappelupelit

Jaa

Nintendo pysäytti jälleen Super Smash Bros -turnauksen – peliä muuttava modi oli liikaa

Nintendo suhtautuu modeihin tunnetun nihkeästi ja yhtiö on peruuttanut jo useita muunneltuja Smash-versioita käyttäviä turnauksia.

Mainos
Mainos

Super Smash Bros -tappelupelisarjaa julkaiseva Nintendo on pakottanut jälleen yhden turnausjärjestäjän perumaan suunnitellun turnauksen johtuen suunnitellusta modien käytöstä. Tällä kertaa Nintendon tähtäimiin joutui lokakuun alussa Texasissa järjestettävä Low Tide City -turnaus.

LTC:ssä oli määrä pelata Street Fighterin, Guilty Gearin ja Smashin Ultimate- ja Melee-versioiden ohella modattuja Project+, Beyond Melee ja 64 Remix -versioita SSB-sarjan peleistä.

Project+ on Brawl-version modi, kun taas Beyond Melee on nimensä mukaisesti muunneltu versio vuonna 2001 julkaistusta Meleestä. 64 Remix laajentaa alkuperäisen Nintendo 64 -konsolille julkaistun SSB:n hahmo- ja karttatarjontaa.

LTC:n järjestäjät kertoivat eilisiltana Suomen aikaa Twitterissä, että Nintendo otti heihin yhteyttä näihin turnauksiin liittyen. Järjestäjien mukaan tästä johtuen modipeleille suunnitellut turnaukset on nyt peruttu.

Nintendo on vuosien varrella suhtautunut modeihin tunnetun nuivasti. Niillä pelattaviin turnauksiin yhtiö on suhtautunut sitäkin negatiivisemmin.

Viimeksi elokuussa Nintendo keskeytti LTC:n sisarturnaukseen Riptideen suunnitellun Project + -turnauksen. Viime vuoden lopulla yhtiö puolestaan keskeytti merkittävän The Big House -turnauksen. Tuolloin syypää oli Slippi-modi, jota ilman Meleen pelaaminen verkossa ei käytännössä onnistu. Etenkin yhtiön suhtautuminen tällaisiin vanhojen Smash-versioiden modeihin on herättänyt peliyhteisössä paljon kritiikkiä.

LTC-turnaukseen osallistuvat modien ystävät ovat jo päättäneet kapinoida Nintendon päätöstä vastaan. Smash-selostaja Studebacher Hoch ilmoitti Twitterissä, että Project+ -yhteisö suunnittelee LTC:n yhteydessä pelattavaa moditurnausta, jolle on jo hankittu erilliset tilat.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Esports


Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop