Backdrop
McCree 01.0

Kuva: Blizzard Entertainment

GamingActivision BlizzardOverwatch

Jaa

Overwatchin McCreen nimi vaihtuu – taustalla Activision Blizzardin ahdistelukohu

Overwatchin suosituimpiin hahmoihin kuuluva pyssymies saa lähitulevaisuudessa uuden nimen.

Mainos
Mainos

Activision Blizzardin julkaiseman räiskintäpelin Overwatchin suosituimpiin hahmoihin lukeutuva McCree saa pian uuden nimen. Asiasta kerrotaan Overwatchin virallisella Twitter-tilillä.

Hahmon uusi nimi ei ole vielä tiedossa. Blizzardin mukaan hahmon muuttunut nimi tulee osaksi tulevaisuudessa julkaistavaa Overwatch-tarinaa.

Päätöksen taustalla on heinäkuun lopusta eteenpäin paljon otsikoissa näkynyt Activision Blizzardin ahdistelukohu. Eräs tapausta ympäröineistä syytöksissä esiin tullut nimi on World of Warcraftin suunnittelijoihin kuulunut Jesse McCree, jonka mukaan myös Overwatchin pyssymies on nimetty.

Syytösten mukaan McCree oli vakituinen kävijä niin kutsutussa Cosby-sviitissä. Yhtiön vuosittaisen BlizzCon-tapahtuman yhteydessä käytetty hotellihuone sai lisänimensä amerikkalaiselta tv-juontajalta Bill Cosbyltä, jota on vuosien saatossa syytetty huimasta määrästä erinäisiä seksuaalirikoksia.

Muihin sviitin kävijöihin lukeutui mittava joukko Blizzardin johtoa, joista moni on esiintynyt Kalifornian osavaltion oikeuskanteen myötä esille tulleissa syytöksissä.

Blizzard ilmoitti McCree-päätöksen yhteydessä, ettei yhtiö aio enää nimetä Overwatchin hahmoja oikeiden henkilöiden mukaan. Päätös on todennäköisesti oikea, sillä McCree ei ole ensimmäinen syytösten myötä vaihtuva nimi.

Syytösten yhteydessä eniten esiintynyt henkilö on todennäköisesti Blizzardin entinen luova johtaja Alex Afrasiabi. Afrasiabin mukaan oli nimetty hurja määrä erinäisiä hahmoja, tavaroita ja tehtäviä World of Warcraftissa. Blizzard poisti kohun myötä kaikki viittaukset Afrasiabiin peleistään.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Gaming

Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop