Backdrop
  • PC-pelaajille ilouutisia – ylistetty God of War saapuu Windowsille tammikuussa
god of war

Kuva: Sony

GamingGod of WarSony

Jaa

PC-pelaajille ilouutisia – ylistetty God of War saapuu Windowsille tammikuussa

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
torstaina 21. lokakuuta 2021

Toimintapelisarjan suursuosioon palauttanut vuoden 2018 God of War on ensimmäinen PC:llä julkaistava sarjansa peli.

Mainos
Mainos

Vuoden 2018 suurimpiin hitteihin lukeutunut toimintapeli God of War saapuu PC:lle tammikuun 14. päivä. Pelijulkaisija Sony kertoi asiasta blogissa keskiviikkona.

God of Warin saapumista PC:lle oli ehditty spekuloida jo elokuusta 2020. Tuolloin PS4:n yksinoikeuspeli Horizon Zero Dawn saapui jokseenkin yllättäen PC:lle ja käynnisti spekulaatiot siitä, mitä pelejä Sony suostuisi julkaisemaan myös oman alustansa ulkopuolelle. GoW-huhut vahvistuivat tämän vuoden syyskuussa, kun pelin nimi löytyi Nvidian GeForce Now -palvelimen tietovuodossa olleiden julkaisujen joukosta.

Tammikuun julkaisu on ensimmäinen kerta, kun pelisarjan osa nähdään PC:llä. Sony lupaa Windowsille portattuun God of Wariin konsoliversiota parempaa ja korkeammille resoluutioille sopivaa grafiikkaa sekä parantunutta suorituskykyä. Peliä voi ohjata julkaisijan mukaan PC-versiossa joko hiirellä ja näppäimistöllä tai halutessaan PlayStation-ohjaimella.

Vuoden 2018 GoW elvytti jo vuonna 2005 käynnistyneen mutta monta vuotta hiljaiseloa viettäneen sarjan. Alkuperäisistä peleistä tuttu ja niille nimensä antanut sodanjumala Kratos jätti Kreikan mytologian taakseen ja seikkaili uudessa versiossa viikinkitarujen maailmassa. "Spartan aavetta" seurasi tällä kertaa myös hänen poikansa Atreus, jonka menehtyneen äidin tuhkia kaksikko pelin aikana kuljettaa kohti "valtakuntien korkeinta huippua".

God of Waria ylistettiin lähes joka taholta ja se keräsi kymmenittäin vuoden peli -palkintoja. Syyskuussa 2020 julkistettiin pelin jatko-osa eli God of War Ragnarök, joka saapuu näillä näkymin vuonna 2022 PS4:lle ja PS5:lle.

Vuoden 2018 peli saapui Sonyn julkistuksen myötä Steamiin. Innokkaimmaat GoW-fanit voivat ennakkotilata pelin jo nyt 49,99 euron hintaan.

Siirry aiheisiin

Assembly
Footer Backdrop