Backdrop
ss28

Kuva: Amazon

GamingNew WorldMMO

Jaa

Pelaajaruuhka tukki Amazonin hittipelin – New World -palvelimille jopa tuntien jonoja

Amazonin uutuus-MMO on hitti, mutta suosio vaikuttaa olevan New Worldin palvelimille liikaa.

Mainos
Mainos

Tällä viikolla julkaistu massiiviroolipeli (MMO) New World on osoittautunut suureksi hitiksi. Pelijulkaisija Amazonin järjestämä hurja markkinointikampanja vaikuttaa toimineen, sillä New Worldilla on tiettävästi jo nyt satoja tuhansia pelaajia.

Mittava pelaajaryntäys on kuitenkin aiheuttanut MMO-peleille tyypillisen ongelman. New Worldin palvelimet ovat ensimmäisten päivien aikana olleet niin tukossa, että suurimmille niistä on ollut pahimmillaan kymmenien tuhansien pelaajien jonot. Pääsyä palvelimelle on saattanut joutua odottamaan jopa tuntikausia.

Osittain ongelmat tiettyjen palvelimien kohdalla ovat johtuneet esimerkiksi siitä, että monien suosittujen striimaajien fanit haluavat samalle palvelimelle heidän kanssaan. Ongelma kuitenkin on laaja, sillä myös striimaajista vapaat palvelimet ovat ajoittain tukkeutuneet sekä Pohjois-Amerikassa että Euroopassa.

Jonoista johtuen monet pelaajat ovat keksineet keinoja, joilla he välttelevät palvelimelta uloskirjautumista viimeiseen saakka. Twitter-käyttäjät ovat esimerkiksi kertoneet hahmoista, jotka on erinäisillä nikseillä pakotettu juoksemaan seinää vasten tuntikausia, kun hahmoa pelaava henkilö on poissa koneeltaan. Tämä juoksentelu ilmeisesti estää pelin mekaniikan, joka normaalisti heittää poissaolevat pelaajat ulos palvelimelta tietyn ajan jälkeen.

Uuteen jonoon voi kuitenkin päätyä, vaikka koneelta ei edes poistuisi. Pelissä on tällä hetkellä lukuisia bugeja, jotka voivat heittää pelaajan ulos palvelimelta. Tällaisen vian sattuessa kohdalle edessä on jälleen kerran uusi jono, joka voi syödä pelaajalta kaiken itse pelaamiseen varatun ajan.

Jonojen hurjasta mittakaavasta huolimatta tapaus ei missään tapauksessa ole ainutlaatuinen. Esimerkiksi Blizzardin World of Warcraftin Classic-version julkaisun aikaan vuonna 2019 jokainen version palvelin oli täynnä jo julkaisupäivänä.

Blizzard joutui seurauksena tästä lisäämään palvelimia peliin useita kertoja sekä avaamaan mahdollisuuden siirtää hahmoja pois tukossa olevilta palvelimilta tyhjille.

Amazon vaikuttaa ottaneen saman linjan. Yhtiö kertoi eilen New Worldin virallisella Twitter-tilillä, että uusia palvelimia sekä parannuksia olemassaoleviin palvelimiin on tulossa. Tänä iltana Amazon ilmoitti, että Euroopan uudet palvelimet ovat avoinna.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Gaming


Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop