Backdrop
dd5f777d729c09bf51b977d45f10753d

Kuva: Games Done Quick

GamingSpeedrunning

Jaa

Pelejä pikavauhdilla – speedrun-tapahtuma keräsi miljoonien potin hyväntekeväisyyteen

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
maanantaina 17. tammikuuta 2022

Speedrun- eli pikapelaamistapahtuma Awesome Games Done Quick keräsi viikossa huimaavan yli 3,4 miljoonan dollarin summan.

Mainos
Mainos

Speedrunnaaminen eli suomalaisittain pikapelaaminen on edelleen suhteellisen pienten piirien harrastus, mutta kahdesti vuodessa lajin yhteisö kokoontuu yhteen kilpailemaan ja samalla keräämään rahaa hyväntekeväisyyteen. Toinen näistä tapahtumista, Awesome Games Done Quick 2022, järjestettiin viime viikon aikana, ja samalla rikkoontuivat tapahtuman aiemmat ennätykset kerättyjen varojen määrässä.

AGDQ:ssa speedrun-huiput yrittävät rikkoa erinäisiä pikapeliennätyksiä. Tapahtuma lähetetään suorana Twitchissä ja samalla katsojat voivat halutessaan lahjoittaa rahaa hyväntekeväisyyteen. Tällä kertaa speedrun-yhteisö onnistui keräämään yli 3,4 miljoonaa dollaria syöpää vastaan taistelevalle Prevent Cancer -järjestölle.

Yksittäisiä lahjoituksia oli tapahtuman aikana 49 473 kappaletta. Näistä suurin oli 236 657 dollaria kun taas keskivertolahjoitus ylsi 69 dollariin. Lahjoitusten yhteissumma oli tapahtuman yli kymmenvuotisen historian suurin ja selvästi esimerkiksi viimevuoden 2,7 miljoonaa dollaria suurempi.

Hurjien lahjoitussummien ropistessa laariin myös joukko pikapeliennätyksiä rikottiin. Viime viikolla uudet huippuajat saivat Kena: Bridge of Spirits, Webbed, Pumpkin Jack, Kuon, Sonic 4, Garshasp: The Monster Slayer, Keep Talking and Nobody Explodes ja Oatmeal.

Tapahtumassa nähtiin myös yksi pikasuoritus, joka nousi otsikoihin vauhtinsa ohella erikoisuudestaan. Mitchriz-nimimerkillä tunnettu striimaaja onnistui nimittäin kukistamaan From Softwaren brutaalista vaikeustasostaan tunnetun Sekiro: Shadows Die Twice -toimintapelin alle kahdessa tunnissa silmät sidottuna. Mitchrizin suoritus oli niin vaikuttava, että sekä termit "Sekiro" ja "blindfolded" ilmaantuivat Yhdysvaltojen ja Britannian Twitter-trendeihin.

Kaikki AGDQ:n speedrunit löydät tämän linkin takaa. Mitchrizin hurjan Sekiro-suorituksen löydät myös tämän jutun lopusta tai klikkaamalla tästä.

Siirry aiheisiin
Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutisetassembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop