Backdrop
  • Pelijätin taisto koodareita vastaan kiihtyy – Activision haastaa huijaustehtailijan oikeuteen
warzone pääkuva

Kuva: Activision

GamingCall of DutyWarzoneActivision Blizzard

Jaa

Pelijätin taisto koodareita vastaan kiihtyy – Activision haastaa huijaustehtailijan oikeuteen

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
keskiviikkona 5. tammikuuta 2022

Esimerkiksi supersuosittuun Warzoneen huijausohjelmia myyvä saksalaisyhtiö on joutunut peliä julkaisevan Activisionin tähtäimiin.

Mainos
Mainos

Erinäisten huijausohjelmien käyttö on varsinkin räiskintäpelejä vaivaava kestoriesa, josta eroon pääseminen vaikuttaa nykypäivän anticheat-kehitystenkin myötä valitettavan epätodennäköiseltä. Call of Duty -julkaisija Activision ei kuitenkaan luovuta, sillä pelijätti on haastanut jälleen huijauksia tehtailevan yhtiön oikeuteen.

Vaihteluna omiin ongelmiinsa oikeuden kanssa Activision hakee itse oikeustoimia EngineOwning-nimellä kulkevaa sivustoa vastaan. Esimerkiksi huippusuosittuun Warzoneen huijausohjelmia kauppaava sivusto sijaitsee kanteen mukaan Saksassa, mutta nimettynä ovat yksinomaan kaksi yritystä sekä muutama yksityishenkilö. Nimettömiä vastaajia kanteessa on listattuna 50.

Activisionin mukaan sivusto on toiminnallaan "tehnyt voittoa jakelemalla ja myymällä haitallisia ohjelmistoja", joiden tarkoituksena on mahdollistaa pelaajille "epäreilun edun hankkiminen (eli huijaaminen) Call of Duty -peleissä". Yhtiön mukaan EngineOwningin toiminta on "vahingoittanut Activisionin pelejä, liiketoimintaa ja COD-yhteisön pelikokemuksia".

Korvauksina sivuston aiheuttamasta vahingosta Activision vaatii EngineOwningin COD-huijausten tuottamia tuloja tai vaihtoehtoisesti "suurimpia lain mahdollistamia korvauksia". Activisionin oman arvion mukaan sivuston aiheuttamat vahingot yhtiölle ovat mahdollisesti miljoonien dollarien luokkaa.

Oikeuskanteen tasolla "koodareiden" jahtaaminen voi kuulostaa erikoiselta, mutta Activisionille tapaus ei ole ensimmäinen sorttiaan. Esimerkiksi vuonna 2020 yhtiö vei huijausohjelmia tuottavan CxCheats-sivuston oikeuteen, minkä seurauksena sivusto lopetti huijausten kauppaamisen Activision-peleihin.

Activisionin huijaamisen vastainen ristiretki ei ole myöskään rajoittunut oikeussalien sisälle. Huijausesto-ohjelma Ricochetin joulukuisen julkaisun myötä yhtiö on jakanut Warzonessa parhaimmillaan 50 000 pelikieltoa päivässä. Oikeuskanteen mukaan vuonna 2021 pelikieltoja jaettiin aimbotteja, wallhackeja ja muita vastaavia huijausohjelmia käyttäville pelaajille "satoja tuhansia".

Siirry aiheisiin

Assembly
Footer Backdrop