Backdrop
zephyr gallery 1500x1000-8
GamingOheislaitteet

Jaa

Pelimaski, pelisukat, peligeeli – onko näissä gaming-tuotteissa enää mitään järkeä?

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
lauantaina 27. marraskuuta 2021

Perinteiset pelihiiret ja -kuulokkeet ovat kaikille tuttuja, mutta gaming-nimike kiinnitetään tätä nykyä yhä erikoisempiin tuotteisiin.

Mainos
Mainos

Erinäiset pelaajan oheislaitteet ja -tuotteet ovat tulleet monille tutuksi vuosien varrella. Eittämättä hyödyllisten pelihiirien, -näppäimistöjen ja -kuulokkeiden ohella markkinoille on kuitenkin saapunut myös tuotteita, joihin kiinnitetty gaming-nimike ei välttämättä ole täysin ansaittu.

Keräsimme tähän juttuun oudoimmat pelaajille markkinoidut erikoisuudet, joiden hyöty pelikäytössä on vähintäänkin kyseenalainen.

Pelisukat

Urheilun suurbrändi Puma on myynyt jo noin kahden vuoden ajan Active Gaming Footwear -nimellä kulkevaa jalkinetta. Käytännössä kyse on pelisukista, joista kuitenkin löytyy enemmän kenkää muistuttava pohja.

Valmistajan mukaan pelisukat ovat suunniteltu tarjoamaan "saumatonta mukavuutta, tukea ja otetta" pelaajille erinäisiä "aktiivisia pelitilanteita ja parasta pelisuoritusta varten". Noin 80 punnan tai 94 euron hintaiset jalkineet ovat Puman mukaan suunniteltu sekä "koti- että areenakäyttöön".

Pelisormustin

Oheislaitevalmistajien ykkösnimiin kuuluva Razer on kehittänyt Gaming Finger Sleeve -nimellä kulkevan tuotteen, joka on käytännössä pienikokoinen kankaanpala, joka asetetaan pelaajan sormenpäiden päälle. Mobiilipelaajalle suunnitellulla "pelisormustimella" on hintaa 9,99 dollaria eli noin 8,85 euroa.

Pelimaski

Kukas muukaan kuin Razer julkaisi koronapandemian siivittämänä Zephyr-maskin, jota ei suoranaisesti markkinoida pelkkänä gaming-tuotteena. Kasvot peittävä "lifestyle-tuote" on kuitenkin brändätty Razerin pitkälti pelaajayleisölle suunnatulla ilmeellä ja värimaailmalla ja siitä löytyykin jokaiselle PC-pelaajalle tutut RBG-vaihtoehdot, jolla maskiin asennetut valot saa säädettyä jopa 16,8 miljoonaan eri sävyyn.

Yhtiön mukaan maskia ei ole suunniteltu lääketieteelliseksi välineeksi, mutta se kuitenkin vastaa Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian maskivaatimuksia. Maskista löytyy ilman kierrätykseen suunnitellut tuulettimet ja jopa kahdeksan tuntia kestävä akku, mutta myös 99,99 dollarin eli noin 88,45 euron hintalappu.

Peligeeli

Scuf Gamingin Gamer Grip -geeli lupaa kosteista käsistä kärsiville pelaajille helpotusta. Valmistajan mukaan "huipputason" pelaajillekin soveltuva tuote estää liiallista hikoilua ja täten takaa raudanlujan otteen optisesta hiirestä tai peliohjaimesta tiukimmissakin tilanteissa. Hintaa yhden unssin pakkauksella on 12,99 euroa.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Gaming

Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop