Backdrop
league kuvituskuva 02

Riot uskoo uuden linjauksen vähentävän myrkyllistä huutelua, mutta monet epäilevät sen todellisen tehon jäävän pitkälti olemattomaksi. Kuva: Riot Games

GamingLoL

Jaa

Riotin päätös hämmentää – League of Legendsissä ei pian voi huudella vastustajalle

Pelijulkaisijan mukaan joukkueiden välisen keskusteluominaisuuden poistamisen tarkoituksena on kitkeä asiatonta käytöstä otteluista.

Mainos
Mainos

League of Legendsin julkaisija Riot Games ilmoitti tiistai-iltana, että LoLin otteluista poistetaan päivityksessä 1.1.21 niin kutsuttu /all chat -toiminto. Toiminnolla tarkoitetaan pelin sisäistä keskustelua, jonka molemmat tiimit näkevät.

Peliyhtiön mukaan päätöksen tarkoitus on vähentää otteluissa esiintyvää asiatonta käytöstä vihollisjoukkuetta kohtaan. Päätös ei vaikuta tiimien sisäiseen keskusteluun, vaan kyseinen ominaisuus pidetään ennallaan. Myös keskustelu vastustajan kanssa ottelun jälkeen säilyy ennallaan.

Peliyhtiön mukaan kyseessä on tällä erää vasta kokeilu, mutta LoLin pelaajakunnalta vastaanotto on ollut heti kylmäävää. Esimerkiksi pelin virallisella Reddit-palstalla monet ovat huomauttaneet, että suurin osa LoLin törkypalautteesta kohdistetaan omaan joukkueeseen, eikä suinkaan vastustajaan.

– En muista, milloin vihollisjoukkue olisi viimeksi haukkunut minua. Omalta tiimiltäni saan kyllä vihaa niskaan joka toisessa pelissä.

– Olenko väärässä vai tapahtuuko 95 prosenttia toksisesta käytöksestä oman joukkueen sisällä? Eihän /all-chatin poistaminen tee yhtikäs mitään.

– Tämä on todella turhauttavaa. Olen löytänyt osan parhaista ystävistäni joukkueiden välisen leikkimielisen huutelun kautta. Kyseinen toimintohan pitää laittaa erikseen itse päälle, joten mistä tämä päätös johtuu?

Myös Twitterin puolella palaute on ollut lähtökohtaisen viileää, paikoin huvittunutta. Twitch-striimaaja Nick "Nmplol" Polom huomauttaa, että Riot ei ominaisuuden poistolla suoranaisesti korjaa ongelmaa vaan lähinnä peittää sen.

– Sen sijaan, että opetatte ihmisiä kestämään toksista käytöstä tai että opettaisitte ihmisiä käyttäytymään niin poistatte koko keskustelutoiminnon? Tämä kyllä tuntuu laastariratkaisulta suurempaan ongelmaan. Toisaalta, ei Riotin työ ole toimia opettajina tai vanhempina, Polom kirjoittaa.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Gaming

Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop