Backdrop
Playstation showcase

Kuva: Sony

GamingPlaystation

Jaa

Sonyn PlayStation Showcase 2021 -tapahtuma ei jättänyt faneja kylmäksi

Sony julkaisi torstaina kauan odotetun PlayStation Showcase 2021 katsauksen tuleviin julkaisuihin.

Mainos
Mainos

Faneilla oli Sonyn järjestämää PlayStation Showcase -katsausta kohtaan suuret odotukset. Uusi PlayStation 5 ei ole vielä nähnyt huipputason yksinoikeuspelejä, joista PlayStation 4 on varsin tunnettu.

Odotuksiin tapahtumassa vastattiin kuitenkin kunnolla. Tiedossa on odotutettuja jatko-osia PS4:n tunnetuimpiin peleihin, uusintaversio kaikkien aikojen klassikkopelistä, sekä aivan uusia tuttavuuksia.

Huippusuosittu Star Wars roolipeli tuodaan vihdoin nykyaikaan

Tapahtuma alkoi todellisella jymy-yllätyksellä. Sony paljasti tulevan remasteroinnin Star Wars: Knights of the Old Republic -roolipelistä PS5-konsolille ja PC:lle. Vuonna 2003 julkaistu KOTOR on yksi historian arvostetuimmista Star Wars -peleistä ja monet pitävät sitä edelleen eräänä parhaista roolipeleistä koskaan.

Pelin kehitti alunperin Bioware, mutta remasteroinnista vastaa Aspyr. Star Wars ei ole Aspyrille uusi tuttavuus, sillä yhtiö vastasi muun muassa Republic Commandon, Jedi Knight -sarjan ja Episode I: Racerin kääntämisestä Nintendo Switchille ja mobiilialustoille. 

Tapahtumassa ei näytetty vielä paljoakaan itse pelistä, eikä julkaisupäivästä ole puhuttu edes huhujen tasolla.

God of Warin jatko-osa sai viimein nimen

Tapahtumassa saatiin vihdoin lisää tietoa God of War -toimintapelisarjan seuraavasta osasta. Vuonna 2018 julkaistu uusittu God of War herätti pelisarjan henkiin PS4-konsolilla. Metacriticissä 94 pistettä saanut peli toi sarjan nykypäivään ja uusi tarina sodanjumala Kratosista ja hänen pojastaan sai fanit odottamaan innolla jatkoa.

Odottavan aika on ollut pitkä, mutta nyt viimein jatko-osa on saanut nimen ja tietoa julkaisusta. God of War: Ragnarök nähdään PS5:llä vuonna 2022.

Suunnitelmat jatko-osasta julkaistiin jo vuonna 2020, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun pelistä nähtiin enemmän kuin pieni ennakko. Peli jatkaa tarinaa muutaman vuoden ensimmäisen osan tapahtumien jälkeen. Tarina pyörii yhä Kratosin ja tämän pojan, Atreuksen ympärillä. Kapuloita rattaisiin asettavat tällä kertaa kostoa vannovat Freya ja Thor.

Marvel-faneille kaksinkerroin juhlittavaa

Supersankareiden ystäville Showcase tarjosi tuplasti odotettavaa. Ensimmäisenä tiedossa on jatko-osa huippusuositulle Spider-Man-pelille. Jatko-osasta vastaa alkuperäisen pelin kehittänyt Insomniac Games ja siitä saatiin nyt ensimmäinen traileri.

Trailerissa alkuperäinen Hämähäkkimies Peter Parker taistelee yhdessä seuraajansa Miles Moraleksen kanssa. Tämä voi tarkoittaa, että tiedossa on mahdollisuus kaksinpeliin. Hämähäkkimiesten vihollisista trailerilla näkyy huippusuosittu Venom.

Spider-Man ei ole ainoa Insomniacin Marvel-projekti, sillä myös Wolverine saa oman pelinsä tulevaisuudessa. Pelin kehitystä ohjaa Spider-Man: Miles Moraleksesta vastannut Brian Horton, joka lupaa, että Wolverine herätetään henkiin unohtamatta hahmon uniikkeja kykyjä.

Eikä tässä vielä kaikki

Edellä mainittujen huippukohtien lisäksi Showcasessa nähtiin muun muassa katsaus uudesta Hack-n-Slash peli Project EVE:stä, lisää tietoa Borderlands-spinoff Tiny Tina’s Wonderlandsistä, sekä ensimmäiset pelikuvat suomalaisen Remedy Entertainmentin Alan Wake -remasteroinnista.

Kokonaisuudessaan Showcasen voi katsoa alla olevalta videolta:

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Gaming


Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop