Backdrop
twitch kuvituskuva
GamingLifestyleTwitch

Jaa

Striimausalusta Twitch ryhtyy oikeustoimiin häiriköitä vastaan

Yhtiö pyrkii kanteellaan pysäyttämään alustaa vaivaavan kestoriesan, eli varsinkin vähemmistöjen edustajiin kohdistuvat vihahyökkäykset.

Mainos
Mainos

Striimausalusta Twitch on nostanut Kalifornian osavaltiossa oikeuskanteen kahta "hate raideja" väitetysti operoinutta käyttäjää vastaan, kertoo WIREDin julkaisema raportti.

"Hate raid" eli vapaasti suomennettuna vihahyökkäys on organisoitu häiriköintikampanja Twitch-kanavaa kohtaan. Siinä tarkoitukseen suunnitellut botit tukkivat lähetyksen chat-toimintoa viesteillä, joissa on esimerkiksi solvauksia, uhkauksia ja muuta Twitchin sääntöjä rikkovaa sisältöä.

Kanteen kohteena oleva käyttäjät ovat striimauspalvelun mukaan jatkuvasti kohdistaneet "tummaihoisia ja LGBTQIA+-yhteisöä edustavia" striimaajia kohtaan "rasistista, seksististä, homobista ja muuten syrjivää häirintää" huolimatta striimialustan pyrkimyksistä pysäyttää heidät.

Vihahyökkääjien tarkkoja henkilöllisyyksiä ei tällä hetkellä tiedetä – heihin viitataan peitenimillä CruzzControl ja CreatineOverdose. Twitch kertoo uskovansa, että heistä ensimmäinen majailee Alankomaissa, toinen Itävallan pääkaupungissa Wienissä.

– Toivomme, että tämä kanne valottaa näiden iskujen takana olevien käyttäjien henkilöllisyyksiä ja kertoo meille heidän työkaluistaan. Toivomme myös, että pystymme näin estämään heitä harjoittamasta tällaista toimintaa muilla alustoilla ja haluamme tietenkin myös pysäyttää nämä hyökkäykset meidän yhteisömme jäseniä kohtaan, Twitchin edustaja kertoo WIREDille.

Laajat vihahyökkäykset ovat olleet kestävä Twitch-riesa jo kuukausia. Varsinkin pieniin kanaviin vaikuttava ongelma nousi pinnalle elokuussa, kun palvelun käyttäjät päättivät järjestää yhden päivän boikotin alustalle. Liikkeeseen liittyen alettiin käyttää #ADayOffTwitch-hashtagia.

"Twitch-lakko" järjestettiin syyskuun alussa. Harva suurstriimaaja lähti mukaan, mutta katsojaluvuissa se näkyi selvästi.

Reaktiona ongelmaan Twitch on luvannut toteuttaa uusia turvatoimia auttaakseen striimaajia selviämään viharyöpyistä, mutta määrätietoisten häiriköiden pysäyttäminen on palvelun itsensäkin mukaan erittäin haastavaa.

Twitch käytännössä tunnusti kanteessa haavoittuvuutensa sanoen, että vastaajat pystyivät välttämään kieltoja "luomalla uusia vaihtoehtoisia Twitch-tilejä ja muuttamalla jatkuvasti itse kuvattua 'vihahyökkäyskoodiaan' välttääkseen Twitchin huomion ja siitä seuraavan sulun palvelusta".

Twitch painotti ongelmaa myös PC Gamerille lähettämässään lausunnossa. Palvelun mukaan "erittäin motivoituneet" häiriköt "luovat aalloittain sisällöntuottajien häiriköintiin suunniteltuja bottitilejä" vaikka sivusto "päivittää jatkuvasti suojaustaan heidän nopeasti kehittyvää käyttäytymistään vastaan".

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Gaming


Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop