Backdrop
  • Tässä on tämän hetken kuumin peli – Lost Ark on kevään ensimmäisiä hittejä
LostArk HP BG SM

Kuva: Amazon Game Studios

GamingLost ArkMMO

Jaa

Tässä on tämän hetken kuumin peli – Lost Ark on kevään ensimmäisiä hittejä

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
lauantaina 12. helmikuuta 2022

Pitkään odotettu korealainen ilmais-MMO saavutti julkaisupäivänään lähes miljoona samanaikaista pelaajaa Steamissa.

Mainos
Mainos

Massiivimoninpelien genre eli tuttavallisemmin MMO:t ovat haastava markkina, jossa vuosien varrella vain harvat ovat selvinneet julkaisuviikkojen pöhinää pidemmälle. Jos Final Fantasy XIV syrjäytti klassisen World of Warcraftin viime vuoden kovimpana "mörppinä", näyttää perjantaina julkaistu Lost Ark tämän kevään vastaavalta vaihtoehdolta klassikoille.

Pelattavuudeltaan pitkälti esimerkiksi Diablon tai Path of Exilen tapaisia toimintaroolipelejä muistuttava LA saavutti virallisena julkaisupäivänään perjantaina Steamissa huimaavan 984 111 pelaajan huipun. Määrä on erityisen vakuuttava varsinkin ottaen huomioon, että kyseessä on jo alun perin vuonna 2019 Etelä-Koreassa päivänvalon nähnyt peli, joka tosin nauttii edelleen vankkaa suosiota kotimaassaan.

Tuloksellaan LA jätti varjoonsa esimerkiksi länsimaisen julkaisijansa Amazon Game Studiosin New Worldin 913 634 pelaajan huipun ja nosti itsensä Steamin kaikkien aikojen kärkiviisikkoon. Edellä pysyttelevät vain Cyberpunk 2077, CS:GO, Dota 2 sekä PUBG, jonka 3,3 miljoonan pelaajan huippu vuodelta 2018 on tosin lähes kaksi miljoonaa kaikkien muiden ylitse.

Muut kolme kärkiviisikosta ovat kuitenkin vielä täysin LA:n tavoitettavissa. Perjantaina pelin virallisen julkaisun käynnistyminen viivästyi useammalla tunnilla päivityksiin ja palvelimiin liittyvistä ongelmista johtuen, joten viikonlopun aikana Arkesian fantasiamaailmaan maailmaan saattaa olla yhä suurempaa tunkua.

LA:n suosio on kantanut myös Twitchin puolella. Ennakkotilaajille pari päivää ennen virallista julkaisua auennut peli keräsi viikon mittaan yhteensä jopa yli miljoonan katsojan yleisöjä ja esimerkiksi perjantaina suosittu Twitch-tähti Asmongold saavutti päätä huimaavan yli 420 000 katsojan yleisön jo jonottaessaan LA-palvelimille.

Mutta mistä pelin suosio sitten johtuu? Syitä löytyy varmasti monia, mutta kynnystä on varmasti monelle alentanut pelin ilmaisuus. LA:n maailmaan pääsee loikkaamaan täysimääräisesti ilman hintalappua, mutta pelistä innostuville löytyy myös pieniä elämää helpottavia lisäetuja tuova Crystalline Aura -nimeä kantava kuukausimaksun taakse lukittu "jäsenyys", joka ei kuitenkaan vaikuta esimerkiksi pelihahmojen suorituskykyyn.

Siirry aiheisiin

Assembly
Footer Backdrop