Backdrop
twitch kuvituskuva

Kuva: Twitch

GamingTwitch#adayofftwitchAsmongold

Jaa

Twitch-käyttäjien suunniteltu "lakko" puhuttaa – suurstriimaajat lyttäävät #ADayOffTwitch-liikkeen

#ADayOffTwitch-liike kehottaa striimaajia lakkoilemaan päivän verran syyskuun alussa protestina alustaa kohtaan. Liike ei kuitenkaan ole saanut toivottua tuulta purjeisiinsa.

Mainos
Mainos

Viime viikolla Twitteriin ilmestyi #ADayOffTwitch-tunniste, jonka tarkoitus on nostaa huomiota alustan käyttäjien kohtaamalle häirinnälle. Liike syyttää itse Twitchiä varsinkin vähemmistöihin kohdistuneen häirinnän sivuuttamisesta. Aiemmin vastaavia ongelmia tuotiin esiin elokuun alussa #TwitchDoBetter-tunnisteella.

#ADayOffTwitch-liikkeen suunnittelema "lakko" tapahtuu keskiviikkona. Tällöin liikettä kannattavat sisällöntuottajat eivät aio striimata Twitchissä.

Alustan suurimmat nimet eivät ole kuitenkaan innostuneet ajatuksesta. Monet pitävät koko liikettä täysin turhana.

Esimerkiksi Twitchin suosituimpiin striimaajiin lukeutuva Chance "Sodapoppin" Morris kertoi lähetyksessään uskovansa, että lakko voi tehdä ongelmasta jopa pahemman.

– Mitä ihmettä yksi vapaapäivä tekee? En tajua tätä. Kaipa nyt joku voi ajatella, että vautsi, kaikki striimaajat ovat tänään lakossa ja nyt Twitchin ongelmat pitää oikeasti korjata, mutta eikös tämä vain anna näille tyypeille lisää huomiota? Morris pohtii, viitaten striimejä esimerkiksi chattiboteilla häiriköiviin henkiöihin.

Samaa pohti myös Asmongold-nimellä tunnettu World of Warcraft -striimaaja Zack. Hän kertoi kannattavansa liikkeen ideaa, mutta totesi myös, ettei usko liikkeen aiheuttavan mitään muutoksia.

– Ei ketään kiinnosta, että te lakkoilette. Ei kukaan edes tiedä, keitä te olette. Se on vain totuus. Jos kaikki suuret striimaajat päättäisivät yhdessä, että nyt mennään lakkoon, niin kyllä minä siinä tapauksessa voisin harkita, koska uskon kyllä joukkovoimaan, mutta ei mikään parinkymmenen katsojan striimaajien liike tee yhtikäs mitään, Asmongold sanoi.

Striimaajaa kehotettiin tekemään itse aloite suurten nimien keräämiseksi, mutta hän totesi saavansa aivan tarpeeksi vihaa niskaansa jo pelkästään siitä, jos hän pitää taukoa muutenkin. Jonkun muun suurstriimaajan aloitetta Asmongold kertoi olevansa valmis seuraamaan, mutta tällä erää tätä ei ole tapahtunut.

Asmongoldin kommenteista pahastui moni Twitter-käyttäjä sekä myös jotkut hänen striiminsä kävijöistä. Striimaaja ei kuitenkaan kommenteista hätkähtänyt, vaan hän painotti, ettei liikkellä ole edes tarjota mitään ratkaisua niihin ongelmiin, jotka heidän mielestään pitäisi nyt korjata.

– Ovathan nämä häirintäryöpyt ongelma meille kaikille. Jos teillä on tähän oikea ratkaisu, niin tulen liikkeeseen mukaan mielelläni, mutta ei teillä sellaista ole. Etsikää ratkaisu ja tuen teitä, mutta en minä ole jakamassa mitään hashtagia. Tuhlaatte vain omaa aikaanne, striimaaja totesi.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Gaming

Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop