Backdrop
twitch kuvituskuva

Kuva: Twitch

GamingTwitch

Jaa

Twitch-mielenilmaus iski katsojalukuihin selvästi suurstriimaajien nihkeydestä huolimatta

CreatorHype-sivuston laskelmien mukaan #ADayOffTwitch-protesti vähensi alustan katsojalukuja 5-15 prosenttia.

Mainos
Mainos

Viime keskiviikkona järjestettiin #ADayOffTwitch-mielenilmaus. Sen tarkoituksena oli boikotoida sivustoa päivän ajan protestina Twitchissä tapahtuvaa kohdennettua häirintää vastaan.

Mielenilmaus on herättänyt erittäin paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa. Monet tahot osoittivat sille tukensa, kun taas toisaalta monet alustan suurnimet, kuten Asmongold-nimellä striimaava Zack sekä Chance "Sodapoppin" Morris, kertoivat pitävänsä koko liikettä turhana, koska siihen osallistuivat lähinnä tuntemattomat ja pienet striimaajat.

Tästä huolimatta katsojalukuihin protesti näyttää vaikuttaneen selvästi. CreatorHypen mukaan Twitchin katsojaluvut tippuivat viime keskiviikkona noin miljoonalla edeltävästä päivästä.

Huipussaan katsojia oli Twitchissä keskiviikkona 3,4 miljoonaa. Määrä oli toiseksi matalin viimeisen 30 päivän aikana. Katsojalukujen laskuun vaikutti osittain myös se, että suosikkistriimaajat Benjamin "DrLupo" Lupo ja Timothy "TimTheTatman" Betar siirtyivät YouTubeen, mutta heidän yhteisvaikutuksensa oli CreatorHypen laskelmien mukaan noin 62 539 katsojan vähennys.

Lieventävät asianhaarat huomioon ottaenkin laskua oli siis vähintään viisi prosenttia, pahimmillaan jopa 15 prosenttia.

Samalla myös alustalla striimanneiden kanavien määrä laski. Keskiviikkona Twitchissä oli suorana 119 000 kanavaa, eli 10-12 prosenttia keskimääräistä keskiviikkoa vähemmän..

Reaktiona protestiin Twitch viivytti perinteisen SubTember-tapahtumansa alkua päivää myöhemmäksi. Samalla alusta perusti uuden tukisivun, josta Twitch-käyttäjät voivat lukea erinäisiä ohjeita kohdennettuja häirintähyökkäyksiä vastaan.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Gaming

Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop