Backdrop
ELDENRING 01 4K

Kuva: From Software

GamingEnnakot

Jaa

Vuosi 2022 käynnistyy ryminällä – katso tästä kevään kovimmat pelijulkaisut

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
perjantaina 31. joulukuuta 2021

Alkuvuoteen 2022 mahtuvat muun muassa uusi Gran Turismo, avoimen maailman Pokemon-seikkailu sekä kenties koko vuoden odotetuin peli Elden Ring.

Mainos
Mainos

Vuoteen 2021 mahtui paljon laadukasta pelattavaa, mutta nyt on aika jättää hyvästit menneelle ja kääntää katseet tulevaan. Pelivuosi 2022 on täynnä laadukasta pelattavaa ja useat kivenkovat julkaisut odottavat jo heti vuodenvaihteen jälkeen. Keräsimme tähän juttuun mielenkiintoisimmat ja odotetuimmat pelit alkavan vuoden ensimmäisen kolmen kuukauden ajalta.

Pokémon Legends: Arceus (28.1.)

Alusta: Nintendo Switch

Pokémon Legends: Arceus vie kaikkien tunteman sarjan uuteen suuntaan. Kenties The Legend of Zelda -sarjan elävöittäneen Breath of the Wildin inspiroimana hirviöitä keräillään tällä kertaa tavanomaista avoimemmassa maailmassa. Myös itse pokemonien keräily että taistelujärjestelmä laitetaan Switch-konsolille yksinoikeudella saapuvassa pelissä osittain uuteen uskoon.

Lost Ark (11.2.)

Alusta: PC

Kotimaassaan Etelä-Koreassa erittäin suosittu MMO-peli Lost Ark saapuu länsimaihin usean vuoden odotuksen jälkeen helmikuussa. Älä kuitenkaan anna genren hämätä, sillä MMO-leimasta huolimatta LA muistuttaa tyyliltään ja pelattavuudeltaan World of Wacraftin sijaan enemmänkin Diablon ja Path of Exilen kaltaisia toimintaroolipelejä.

Total War: Warhammer III (17.2.)

Alusta: PC

Warhammer III tuo vuoropohjaista strategiaa ja reaaliaikaista taistelua yhdistelevän Total War -sarjan jälleen kerran Games Workshopin miniatuuripelin fantasiamaailmaan. Sarjan edellistä osaa kaksi kertaa suuremman kartan herruudesta taistelevat tällä kertaa hyisen Kislevin tsaarit, kaukoidän mystinen Grand Cathayn keisarikunta, kaaoksen jumalten joukot sekä vuoria asuttavat jätit. Asetelma on kaukana sarjalle tutummasta keskiajan Euroopasta tai muinais-Roomasta, mutta pelillisesti luvassa on jälleen kerran taattua Total Waria.

Horizon Forbidden West (18.2)

Alusta: PlayStation 5, PlayStation 4

Horizon Forbidden West on ylistetyn edeltäjänsä Zero Dawnin tapaan PlayStation-yksinoikeuspeli. Avoimen maailman toimintapeli jatkaa sarjan ensimmäisestä osasta tutun päähenkilön Aloyn seuraamista maailmanlopun jälkeisissä Yhdysvalloissa. Tällä kertaa nuori metsästäjä matkaa mystiselle länsirannikolle, jossa hän etsii heimonsa kotikontuja riivaavan karmivan taudin lähdettä.

Elden Ring (25.2)

Alusta: PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One, PC

Viimeinkin. Dark Souls -pelisarjasta tunnetun From Softwaren uusin tuotos on erittäin suurella todennäköisyydellä koko vuoden odotetuin peli. Hiljaiseloa julkistuksensa vuonna 2019 jälkeen viettänyt Elden Ring sai kesällä 2021 julkaisupäivänsä ja sen myötä pelin ympärillä elänyt hype on saavuttanut mittasuhteet, joita ei ole nähty ennen tai jälkeen surullisenkuuluisan Cyberpunk 2077:n.

Avoimen maailman toimintaroolipeli sijoittuu Tulen ja jään laulu -kirjasarjan luojan George R.R. Martinin kanssa yhteistyössä luotuun universumiin. Pelillisesti Elden Ring muistuttaa pitkälti FromSoftin muita tuotoksia, mutta tuttuun Souls-reseptiin on sekoitettu aineksia Bloodbornesta ja Sekirosta unohtamatta lukuisia täysin uusia ominaisuuksia.

Gran Turismo 7 (4.3)

Alusta: PS5, PS4

Ajosimulaatiopelien kiistaton kuningas on täällä taas. Uuden Gran Turismon myötä pelisarjaan palaa liuta klassisia ominaisuuksia kisojen, autojen ja ratojen saralla. Ulkonäöllisesti ja suorituskyvyn saralla PS5-versiossa nähdään mittavia parannuksia aiempaan, joten tiedossa on vähintään tuttua Gran Turismoa edellisiä osia kauniimpana.

Siirry aiheisiin
Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutisetassembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop