Backdrop
blizzard pääkuva

Kuva: Steven Simko, Activision Blizzard

GamingActivision Blizzard

Jaa

Activision Blizzardin ympärillä kuohuu jälleen – sadat työntekijät vaativat toimitusjohtajan eroa

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
perjantaina 19. marraskuuta 2021

Pelijätti Activision Blizzardin ympärillä pyörivä kohu on saanut jälleen uuden käänteen. Nyt keskiössä on toimitusjohtaja Bobby Kotick, joka uusien syytösten mukaan tiesi vuosia yhtiötä riivanneesta ahdisteluongelmasta.

Mainos
Mainos

Heinäkuussa ilmi tulleiden ahdistelusyytösten myötä mittavassa kohuryppäässä pyörinyt Activision Blizzard on jälleen vaikeuksissa. Nyt tulilinjalla on yhtiön pitkäaikainen toimitusjohtaja Bobby Kotick.

Kohujen uusin käänne juontaa juurensa tällä viikolla julkaistuun Wall Street Journalin artikkeliin. Jutussa lehti väittää omiin laajoihin lähteisiinsä vedoten, että Kotick on tosiasiassa tiennyt yhtiön sisäisestä vallan väärinkäytöstä sekä ahdistelusta jo vuosien ajan. Asian korjaamisen sijaan toimitusjohtaja on väitetysti vähätellyt ja muuten vältellyt tapausten käsittelyä kokonaan.

Artikkelin mukaan Kotick jätti esimerkiksi väitetyn yhtiön sisäisen raiskaustapauksen käsittelemättä eikä kertonut asiasta Activision Blizzardin hallitukselle. Tapauksen väitetty uhri raportoi asiasta yhtiön HR-osastolle, mutta valitukset sivuutettiin ja asia ratkaistiin myöhemmin oikeussalin ulkopuolella.

Tämän ohella Kotick väitetysti lähetti ääniviestin lähetyksellä tappouhkauksen entiselle avustajalleen vuonna 2006. Tapaus setvittiin niin ikään oikeussalin ulkopuolella ja Kotick on väitetysti pahoitellut "ylilyöntiään".

WSJ:n artikkelin sisällön Kotick on jo ehtinyt tällä viikolla kiistää. Blizzardin hallitus vaikuttaa tällä erää seisovan toimitusjohtajan takana, mutta työntekijöiden keskuudessa vastaanotto on ollut kylmäävämpi.

Sadat pelijätin työntekijät osallistuivat aiemmin tällä viikolla järjestettyyn ulosmarssiin. Torstai-iltana puolestaan työntekijöitä edustava järjestö A Better ABK ilmoitti, että Kotickin eroa vaatimalle vetoomukselle on saatu 500 yhtiön työntekijän allekirjoitus.

Työntekijöiden ohella Activision Blizzard on saanut jyrkän tuomion kahdelta pelialalla elintärkeältä yhtiöltä, eli konsolijättien kaksikolta PlayStationilta ja Xboxilta.

Xboxin johtaja Phil Spencer totesi Bloombergille lähettämässään sähkopostissa olevansa yhdessä johtoryhmänsä kanssa "häiriintynyt sekä erittäin huolissaan" Blizzardin sisällä tapahtuneiden "kauheiden asioiden ja tapahtumien" johdosta. Spencer toteaa, ettei "pelialalla ole tällaiselle käytökselle tilaa", Blizzardin sisäisiin ongelmiin viitaten.

Vastaavan kannan on ottanut PlayStationin Jim Ryan, joka kertoi PS:n ottaneen yhteyttä Activision Blizzardiin heti WSJ:n artikkelin julkaisun jälkeen.

– Halusimme ilmaista syvän huolemme ja kysyä, miten he aikovat vastata artikkelissa esitettyihin väitteisiin. Tähän mennessä heidän lausuntonsa eivät ole tilanteen huomioon ottaen riittäviä, Ryan toteaa.

Siirry aiheisiin
Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutisetassembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop