Backdrop
20210512-efutisliiga8-9633
EsportsTelia Esports SeriesFIFA21eFutisliiga

Jaa

sunnuntaina 16. toukokuuta 2021

eFutisliigan toinen kausi huipentuu tiistain finaaliin

Telian ja Veikkausliigan eFutisliiga on edennyt viimeiseen vaiheeseen asti, sillä tiistaina pelataan mestaruudesta.

Mainos
Mainos

Finaalin lähtökohdat ovat erittäin maukkaat, sillä vastakkain ovat kaksi runkosarjan lohkojen voittajaa. FC Haka ja Seinäjoen Jalkapallokerho pääsivät finaaliin puhtaalla pelillä, joten paikka on selvästi ansaittu. Hallitseva mestari FC Haka ei esittelyjä kaipaa, sillä Joona "Krompe" Vaajala ja Jussi "JaKurrii" Koivuniemi voittivat näytöstyyliin ensimmäisen kauden ja nyt joukkue ei ole hävinnyt yhtään ottelua. Kaksikko oli lähellä tippua AC Oululle, kun Jesse "JepuXI" Tuominen oli johdossa vielä ottelun lopussa, mutta Koivuniemi kampesi tasoihin ja ohi.

Kuvaaja: Jussi Jääskeläinen. Kuvassa: JaKurrii

Seinäjoen Jalkapallokerhon tie finaaliin

A-lohkon kärkipaikka irtosi ylivoimaisesti kuudella voitolla ja 41-22 maalierolla. Ottelu toista kärkijoukkuetta eli Ilvestä vastaan oli lopulta helppo, vaikka ensimmäisessä osassa tuli 2-3 tappio. Puolivälierässä FC Lahden Jeremias "Jerkosz" Kosamo voitti ensimmäisen osan 2-3, mutta Valtteri "Valdoboii" Kyrö hoiti toisessa osassa homman kotiin. Välierässä IFK Mariehamn laittoi Anton "Anzinho" Korvenahon joukkueen tiukoille, mutta Kyrö hommasi lisäajalla voiton.

Kuvaaja: Jussi Jääskeläinen. Kuvassa: Valdoboii

FC Hakan tie finaaliin

eFutisliigan hallitseva mestari lähti kauteen selvästi samalla asenteella mihin jäi finaalissa. 44 tehtyä ja 16 päästettyä maalia sekä kaikista otteluista voitto kertoo dominoivasta suorituksesta paljon. JaKurrii ei hävinnyt runkosarjassa yhtään osaa ja ensimmäinen tappio tuli vasta välierässä Ilveksen Matias "Masatial" Hänniselle. Krompe teki runkosarjassa huimat 33 maalia kahdeksaan otteluun ja näytti miksi häntä pidetään yhtenä Suomen parhaista pelaajista.

Kuvaaja: Jussi Jääskeläinen. Kuvassa: Krompe Finaali nähdään telkkarissa Subilta 23:05 alkaen ja kaksi parasta taistelee mestaruudesta. Sabaton pauhuu ja Valdoboi painaa eteenpäin, mutta onko FC Haka liian iso jyrättäväksi? Ensimmäisellä kaudella runkosarjassa SJK voitti ensimmäisen kohtaamisen, mutta pudotuspeleissä Haka oli parempi. Jatkaako Valkeakosken ylpeys mestaruusjuhlia vai suuntaako pokaali Seinäjoelle?

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Esports

Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop