Backdrop
bobi doto kombo

Kuva: Tuomo Väkevä / ENCE, Jak Howard / BLAST Premier

EsportsESL Pro LeagueTelia Esports SeriesCS:GO

Jaa

ESL Pro Leaguen pudotuspeleissä mukana kaksi suomalaista – kuka vie Counter-Striken ykkösliigan mestaruuden?

Tänään alkavissa pudotuspeleissä nähdään sekä Joonas "doto" Forss että Aleksi "Aleksib" Virolainen.

Mainos
Mainos

Counter-Striken kovatasoisimmassa kilpasarjassa ESL Pro Leaguessa alkavat tänään pudotuspelit. Joukkueiden määrä on karsiutunut kahteentoista, joista neljä ohittaa suoraan playoffien ensimmäisen kierroksen.

Lohkovaiheesta jatkoon selviytyivät EPL:n molemmat suomalaiset, eli sekä OG:n Aleksi "Aleksib" Virolainen että ENCEn Joonas "doto" Forss. Molempien joukkueet kamppailevat nyt yhteensä 631 350 euron palkintopotista, josta voittaja kuittaa noin 147 315 euron siivun. Palkintorahojen ohella panoksena on pisteitä sekä ESL Pro Tourille että BLAST Premier -sarjaan. EPL-kaudelle on jo mahtunut hienoja hetkiä sekä draamaa, mutta mielenkiintoisimmat ottelut odottavat varmasti vasta pudotuspeleissä. Keräsimme tähän juttuun voittajasuosikkimme, mahdolliset yllättäjät sekä turnauksen aikataulun.

Voittajasuosikki: Natus Vincere

HLTV:n maailmanrankingin ykkösjoukkueelle turnausvoitto on käytännössä ainoa hyväksyttävä tulos, sillä Na'Vi vaikuttaa olevan nyt parhaassa iskussa vuosiin.

Lohkovaiheesta lähes puhtain paperein selvinnyt tiimi kärsi tappion saksalaista BIGiä vastaan, mutta samalla kyseessä oli joukkueen ainoa tappio edellisestä kymmenestä ottelusta. Vuoden ensimmäisessä laniturnauksessa ja samalla edellisessä pelaamassaan turnauksessa IEM Kölnissä Na'Vi otti puolestaan murskavoiton.

Hienon joukkueen tason ohella tiimin riveistä löytyy myös maailman paras pelaaja, Aleksandr "S1mple" Kostyliev, joka on myös tämän EPL-kauden aikana esitellyt hirmuisia otteita. Ukrainalainen supertähti voi voittaa Na'Ville otteluita käytännössä yksin, eli Na'Ville EPL-pokaali on lähinnä kysymys siitä, kykeneekö joukkue pitämään pelinsä tasolla, joka ei pidättele Kostylieviä.

Vahva kakkonen: Gambit Esports

Na'Vin tapaan ensimmäisen kierroksen ohittava Gambit Esports on ainakin aiemman suorittamisensa perusteella myös mahdollinen voittajaehdokas. Gambit on turnausvoitoilla mitattuna vuoden 2021 menestynein joukkue ja samalla käytännössä ainoa tiimi, joka viime kuukausina on kyennyt voittamaan Na'Via vastaan useampaan otteeseen.

Gambitilla on kuitenkin edessään omalla tavallaan Na'Via vaikeampi taival, mikäli venäläisjoukkue haluaa itselleen EPL-kultamitalin. Gambitin puoli pudotuspelien kaaviosta on nimittäin jokseenkin Na'Vin omaa puoliskoa kovatasoisempi, eli helppoja voittoja ei Gambitille todennäköisesti heru. Toisensa ennakkosuosikit kohtaavat kuitenkin aikaisintaan finaalissa.

Mustat hevoset: OG ja Heroic

Heroic sekä Aleksi Virolaisen edustama OG ovat ainoat tappiotta pudotuspeleihin selvinneet joukkueet. Molemmat tiimit esittelivät lohkovaiheessa hienoja otteita, mutta etenkin OG:lta huipputason turnausnäytöt puuttuvat.

Heroic puolestaan murskasi vastustajansa A-lohkossa, mutta joukkueen taso ei ole viime kuukausien aikana vastannut kevään huippua. Kumpikin joukkue kuitenkin kykenee kovaan suoritukseen pudotuspeleissäkin, parhaimmillaan jopa turnausvoittoon.

Samalla molempia tiimejä painavat varmasti pelin ulkopuoliset huolet. Huijaussyytöksistä johtuen pannassa oleva Heroicin entinen valmentaja Nicolai "HUNDEN" Petersen kertoi viikonloppuna lähettäneensä esports-valvontaelin ESICille todisteita siitä, että hänen koko silloinen joukkueensa oli tietoinen pannaan johtaneesta huijaamisesta.

Kyseisessä joukkueessa pelasivat nykyisen Heroicin pelaajista Casper "cadiaN" Møller ja René "TeSeS" Madsen sekä OG:ta nykyisin edustava Nikolaj "niko" Kristensen. Petersenin väitteitä ei ole tällä erää todistettu todeksi, mutta aiheen ympärillä pyörivä kohu voi varmasti aiheuttaa molemmille tiimeille henkisiä lisäpaineita.

Aikataulu – mistä, miten ja milloin voin seurata EPL-playoffeja?

Näytämme pudotuspelivaiheessa kaikki ottelut suomeksi selostettuna Telia Esports Seriesin Twitch-kanavalla alla listatun aikataulun mukaisesti. Huomioithan, että esimerkiksi jälkimmäisten otteluiden aloitusaika voi muuttua aiemman ottelun venähtämisen johdosta.

Tiistai 7. syyskuuta

 • 17.00 mousesports vs. Ninjas in Pyjamas

 • 20.15 Complexity vs. Vitality

Keskiviikko 8. syyskuuta

 • 17.00 forZe vs. ENCE

 • 20.15 Team Liquid vs. fnatic

Torstai 9. syyskuuta

 • 17.00 Puolivälierä 1

 • 20.15 Puolivälierä 2

Perjantai 10. syyskuuta

 • 17.00 Puolivälierä 3

 • 20.15 Puolivälierä 4

Lauantai 11. syyskuuta

 • 17.00 Välierä 1

 • 20.15 Välierä 2

Sunnuntai 12. syyskuuta

 • 21.00 Loppuottelu

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Esports

Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop