Backdrop
  • Kohuttu mobiili-Diablo sai julkaisupäivän
diablo immortal_kansi

Kuva: Blizzard

GamingDiabloMobiilipelit

Jaa

Kohuttu mobiili-Diablo sai julkaisupäivän

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
maanantaina 25. huhtikuuta 2022

Diablo Immortal julkaistaan kesäkuun alussa ja se nähdään sittenkin myös PC:llä.

Mainos
Mainos

Rakastettu toimintapelisarja Diablo palaa vuosien hiljaiselon jälkeen, mutta tällä kertaa sarjaa jatkava osa ei ole vanhan kaavan kestomenestyjä. Seuraava Diablo on vuosia sitten kohun saattelemana julkistettu mobiilipeli eli Diablo Immortal, joka julkaistaan 2. kesäkuuta.

Pääsääntöisesti mobiilialustoille suunniteltu Immortal sisältää aiempia sarjan osia enemmän MMO-elementtejä, mutta pelattavuudeltaan se on hyvin lähellä perinteistä Diablo-kaavaa. Hahmoluokkia on julkaisuaikaan saatavilla kuusi, eli Barbarian, Crusader, Demon Hunter, Monk, Necromancer ja Wizard.

Tarinallisesti Immortal osuu Diablojen 2 ja 3 väliseen aikaan. Pelaajat matkaavat jälleen Sanctuaryn maailmaan ja kohtaavat monia tuttuja hahmoja, mutta Blizzardin mukaan pelissä on mukana myös lukuisia sarjassa ennennäkemättömiä lokaatioita.

Monet muistavat Immortalin sen surullisenkuuluisasta julkistuksesta vuonna 2018, jolloin pelin ohjaaja Wyatt Chengin niskaan sateli buuauksia PC-version puutteeseen tyytymättömiltä Diablo-faneilta. Blizzard vaikuttaa kuitenkin pyörtäneen kantansa, sillä Immortal on sittenkin saanut PC-version, joka on tosin tällä erää virallisesti vain betaversiossa.

Alustaerot eivät myöskään jaa pelaajia, sillä PC-pelaajat voivat pelata yhdessä mobiilipelaajien kanssa sekä toisin päin. Pelaaja itse voi myös pelata samoilla hahmoilla kaikilla laitteillaan. Peli itsessään on ilmainen, mutta sisältää mobiilipeleille tuttuun tyyliin vapaaehtoisia mikromaksuja.

Siirry aiheisiin

Assembly
Footer Backdrop