Backdrop
bobi doto kombo

Joonas "doto" Forssin (vas.) ENCEn ja Aleksi "Aleksib" Virolaisen (oik.) OG:n ohella mukana on Jesse "zehN" Linjalan FunPlus Phoenix. Kuva: Tuomo Väkevä / ENCE, Jak Howard / BLAST Premier

EsportsCS:GOAleksibENCE

Jaa

Kolmella suomalaisella mahdollisuudet CS-majoreille – IEM Fall ratkaisee jokaisen kohtalon

Syyskuun lopussa pelattava IEM Fall on monen joukkueen major-unelmalle elintärkeä turnaus.

Mainos
Mainos

Tämän CS-vuoden ylivoimaisesti tärkein turnaus eli lokakuussa alkava PGL Major Stockholm lähestyy vauhdilla. Major-paikkaa viimeisestä karsintaturnauksesta IEM Fallista jahtaavat suomalaispelaajista Aleksi "Aleksib" Virolainen (OG), Joonas "doto" Forss (ENCE) ja Jesse "zehN" Linjala (FunPlus Phoenix).

IEM Fall pelataan 29.9-10.10. Suoria turnauspaikkoja karsinnasta ei teknisesti kuitenkaan jaeta, vaan major-paikat ratkaistaan tällä kertaa RMR-pisteillä.

Karsintaturnaukseen osallistuu 24 joukkuetta, joista RMR-pisteitä tienaavat 11 parasta. Kahden miljoonan dollarin palkintopotin omaavasta major-turnauksesta Euroopan joukkueille on varattu paikkoja niin ikään 11.

Tällä erää paikoissa on kiinni vain Linjalan FPX 1040 pisteellä. Virolaisen OG on 430 pisteellään sijalla 12. IEM Fallista kuitenkin jaetaan esimerkiksi vain 11. sijasta jo 938 pistettä ja koko turnauksen voitosta pisteitä tienaa 2500. On siis täysin mahdollista, että karsintaturnaus kääntää koko RMR-rankingin täysin päälaelleen.

OG ja FPX saivat turnaukseen suoran kutsun RMR-pisteidensä perusteella. ENCE puolestaan tienasi paikkansa suljetussa karsinnassa kukistamalla ruotsalaisen AURA-joukkueen 2-1. Täysin suomalaista joukkuetta Majoreilla ei tällä kertaa nähdä, sillä HAVU putosi pelistä jo IEM Fallin avoimissa karsinnossa.

Viimeiseen major-karsintaan osallistuu suomalaispelaajien tiimien ohella liuta Euroopan huippunimiä. Mukana nähdään esimerkiksi Heroic, Vitality, G2, FaZe, Astralis, Complexity, Fnatic ja Ninjas in Pyjamas. Turnauksen täysi osallistujalista varmistui torstai-iltana, mutta esimerkiksi lohkojakoa tai otteluiden tarkkoja ajankohtia ei vielä ole paljastettu.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Esports


Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop