Backdrop
  • Mieletön takaisku – FaZen virolainen CS-supertähti sivuun IEM Katowicen avauspeleistä
ropz_faze

Kuva: FaZe

EsportsCS:GOIEM Katowice

Jaa

Mieletön takaisku – FaZen virolainen CS-supertähti sivuun IEM Katowicen avauspeleistä

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
torstaina 10. helmikuuta 2022

Kansainvälinen huipputiimi FaZe matkasi vuoden ensimmäiseen huipputurnaukseen toiveikkaana, mutta koronavirus heitti kapuloita tiimin rattaisiin.

Mainos
Mainos

Vuoden ensimmäinen huipputason Counter-Strike-turnaus IEM Katowice käynnistyy Puolassa ensi viikolla. Erityisen mielenkiintoisen tämän vuoden Katowice-painoksesta tekee miljoonan dollarin palkintopotin ohella se, että suurella osalla turnauksen tiimeistä nähdään kehissä uusi kokoonpano.

Yhden näistä tiimeistä piti olla kansainvälinen huipputiimi FaZe, mutta koronavirus on jälleen aiheuttanut mutkia matkaan. Joukkueeseen tammikuussa liittyneellä Robin "ropz" Koolilla on todettu koronavirustartunta, joten hän ei pääse osallistumaan Katowicen avauspeleihin.

– Saavuimme Katowicen treenileirillemme maanantaina ja tänään sain positiivisen tuloksen koronavirustestistä sekä lisäksi joitakin oireita. Tämä tarkoittaa sitä, että en pääse mukaan avauspäivään, mutta saatan olla mukana myöhemmin riippuen kunnostani ja tiimin suorituksesta, Kool kirjoittaa Twitterissä keskiviikkona.

Koolin mukaan hänen karanteeninsa päättyy aikaisintaan 19. helmikuuta lauantaina eli vasta neljäntenä turnauspäivänä. FaZen kisataival puolestaan käynnistyy jo tiistaina kello 13.15 Sproutia vastaan Play-In vaiheessa, jossa joukkueen on pakko voittaa kaksi peliä edetäkseen itse pääturnaukseen. Tiimin hävitessä kahdesti Kool jäisi ulos turnauksen päälavalta ja ei täten pääsisi pelaamaan Spodek-areenalla laisinkaan vaikka hän olisi pelikunnossa jo karanteenin päättyessä.

Virolaispelaajan korvaaja ei tällä hetkellä ole vielä tiedossa. FaZella on kuitenkin palkkalistoillaan useita kertoja sekä pysyvänä- että varapelaajana joukkueessa nähty Olof "olofmeister" Kajbjer, joka on todennäköisin kandidaatti Koolin saappaisiin ainakin avauskoitosten ajaksi.

Suomalaisittain turnauksen kiintopisteet ovat Aleksi "Aleksib" Virolaisen G2 ja Eetu "sAw" Sahan valmentama suomalainen peliorganisaatio ENCE. Heistä ensimmäinen nähdään vasta turnauksen päälavalla torstaista eteenpäin, kun taas ENCE marssii pelikentille tiistaina kello 13.40 venäläistä Entropiqia vastaan.

Siirry aiheisiin

Assembly
Footer Backdrop