Backdrop
  • Nikita "Derke" Sirmitevin joukkuetoveri hyllylle – Fnaticin venäläispelaaja levitti Putinin propagandaa
fnatic kuvitus

Kuva: Fnatic

EsportsValorant

Jaa

Nikita "Derke" Sirmitevin joukkuetoveri hyllylle – Fnaticin venäläispelaaja levitti Putinin propagandaa

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
torstaina 31. maaliskuuta 2022

Andrey "BraveAF" Gorchakov on kiistänyt tukevansa Venäjän hyökkäystä Ukrainaan, mutta organisaation päätös penkityksestä pitää toistaiseksi.

Mainos
Mainos

Fnatic-organisaatio on hyllyttänyt Valorant-tiimiinsä kuuluvan Andrey "BraveAF" Gorchakovin. Syynä tähän ovat keskiviikkona julki tulleet viestit, jossa venäläispelaaja vähätteli Venäjän invaasiota Ukrainaan.

Gorchakovin itsensä mukaan viestit olivat suunnattu ukrainalaiselle henkilölle ja ne ovat lähetetty hyökkäyspäivänä 24.2. Viesteissään hän muun muassa syyttää länsimaita yrityksesta "tuhota IVY-maat" ja kehottaa Ukrainaa antautumaan. Viestien sisältö vastaa pitkälti Venäjän presidentin Vladimir Putinin hallinnon ajamaa narratiivia.

Fnaticia tammikuusta asti edustanut Gorchakov kiistää Twitterissään olevansa sodan puolesta ja väittää, että hän ei viestien aikaan vielä tiennyt Ukrainan tilanteesta paljoakaan. Hän kertoo oppineensa sittemmin tilanteesta enemmän ja toivovansa rauhaa Ukrainaan.

– Kyllähän niistä kuvista näkee, että haluan tämän loppumaan heti ilman, että kukaan loukkaantuu tai kuolee, Gorchakov kirjoittaa.

Fnatic-organisaatio kertoi tänään, että hyllytyksen ohella Gorchakov ei myöskään pääse matkaamaan Islannin Masters-turnaukseen viisumiongelmista johtuen. Häntä paikkaamaan lainapelaajana tiimiin liittyy Alliance-joukkueen ranskalaispelaaja Enzo "Fearoth" Mestari.

Reykjavikissa pelattava suurturnaus käynnistyy huhtikuun 10. päivä ja paikan päällä nähdään yhteensä 12 joukkuetta. Edellisen kerran samassa turnauksessa Fnatic sijoittui hopealle. Islannin Masters-kokoonpanon täydentävät Mestarin ohella Jake "Boaster" Howlett, James "Mistic" Orfila, Martin "Magnum" Penkov sekä Nikita "Derke" Sirmitev.

Siirry aiheisiin

Assembly
Footer Backdrop