Backdrop
riot-hq-street-view

Kuva: Riot Games

GamingRiot Games

Jaa

Riot Games maksaa jättikorvaukset – syrjintäkanteelle 100 miljoonan dollarin hintalappu

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
keskiviikkona 29. joulukuuta 2021

League of Legends -kehittäjän syrjintäkanne sovitaan oikeussalin ulkopuolella, mutta asian selvittäminen ei suinkaan tullut Riotille halvaksi.

Mainos
Mainos

Pelijulkaisija Riot Games on päässyt sovintoon Kalifornian osavaltion viranomaisten sekä entisten ja nykyisten naistyöntekijöidensä kanssa jo vuonna 2018 käynnistyneessä syrjintäkanteessa. Tapaus sovitaan oikeussalin ulkopuolella, mutta pelistudio League of Legendsin ja Valorantin takana saa muhkeat 100 miljoonan dollarin korvaukset maksettavakseen.

Näistä nykyisin kiinalaisen Tencentin omistama Riot maksaa 80 miljoonaa dollaria yhtiöön kohdistuneen ryhmäkanteen asianomistajille. Tähän joukkoon kuuluvat kaikki Riotin nykyiset naispuoliset työntekijät sekä entiset täyspäiväiset työntekijät sekä osa-aikaiset alihankkijat, jotka työskentelivät yhtiön Kalifornian toimistoilla vuoden 2014 marraskuusta eteenpäin.

Tämän ohella 20 miljoonan dollarin osuus maksetaan lakimiehille sekä muiden satunnaisten kulujen kattamiseen, yhtiö kertoo.

– Olemme ylpeitä siitä, mihin olemme edenneet vuoden 2018 jälkeen, mutta meidän tarvitsee ottaa vastuu menneestä. Toivomme, että tämä sopimus on riittävä heille, joilla on Riotista negatiivisia kokemuksia ja että se kertoo halustamme johtaa esimerkillä tuodaksemme lisää vastuunkantoa ja tasa-arvoa pelialalle, yhtiön tiedotteessa kirjoitetaan.

Riot Gamesin päätoimisto sijaitsee Kalifornian osavaltiossa Yhdysvalloissa. Kuva: Riot Games

Riot Gamesin päätoimisto sijaitsee Kalifornian osavaltiossa Yhdysvalloissa. Kuva: Riot Games

Nyt ratkaistun kanteen nostivat vireille vuonna 2018 nykyään entiset Riot-työntekijät Melanie McCracken ja Jess Negrón. Kanteen mukaan yhtiö syyllistyi sukupuolisyrjintään sekä hyväksyi yhtiön sisällä tapahtuvaa seksuaalista häirintää ja asiatonta käytöstä.

Kanne sovittiin alun perin vuonna 2019 kymmenellä miljoonalla, mutta Kalifornian osavaltion oikeudenmukaiseen työllisyyteen ja asumiseen keskittyvä viranomainen DFEH puuttui peliin. Viraston kanta oli tuolloin, että kanteen asianomaiset olisivat oikeutettuja jopa 400 miljoonan dollarin korvauksiin. Tällä viikolla saavutettu sopimus kelpaa kuitenkin DFEHin tiedotteen mukaan myös virastolle.

Siirry aiheisiin
Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutisetassembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop