Backdrop
  • Tältä näyttää World of Warcraftin seuraava lisäosa
dragonflight_wow

Blizzard Entertainment

GamingWoWMMO

Jaa

Tältä näyttää World of Warcraftin seuraava lisäosa

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
tiistaina 19. huhtikuuta 2022

Dragonflight-laajennuksen julkistuksen yhteydessä Blizzard vahvisti myös, että WoWin Classic-versio etenee Wrath of the Lich King -lisäosaan tänä vuonna.

Mainos
Mainos

World of Warcraftin kulta-ajoista on ehtinyt kulua jo vuosikymmen, mutta Blizzardin klassikko MMO-porskuttaa yhä. Edelleen vankasta suosiosta kertoo mainiosti se, että "mörppien" kuningas saa jo yhdeksännen lisäosansa.

Tänään julkistettu laajennus on nimeltään Dragonflight ja se keskittyy Azerothin maailman lohikäärmeisiin. Pelaajat matkaavat näiden mystisten olentojen kotikonnuille Dragon Isleseille, joiden olemassaolosta on vihjailtu Warcraft-maailmassa erinäisin tavoin jo yli 15 vuotta.

Lisäosa tuo mukanaan uuden pelattavan rodun ja siihen nidotun hahmoluokan. Lohikäärmeen ja ihmisen risteytystä muistuttavat Dracthyrit saavat käyttöönsä Evoker-luokan, joka venyy sekä vahingontekijän että parantajan rooliin. Dracthyrit saavat muiden "sankarihahmojen" tapaan myös oman aloitusalueen, joka on yksi viidestä uuden mantereen ala-alueesta.

Pelin tasokatto nousee lisäosan myötä 70:een ja pelaajat saavat uutuutena käyttöönsä Dragonriding-toiminnon, jonka kautta Azerothin sankarit saavat kehittäjien mukaan oman kustomoitavan lohikäärmeen lennettäväkseen. Näiden uudistusten ohella WoW saa tuttuun tapaan liudan uusia pomoja kaadettavaksi ja samalla useita pelin perinteisiä järjestelmiä laitetaan uuteen uskoon ensi kertaa vuosikymmeneen.

Dragonflight ei toistaiseksi saanut julkaisupäivää tai edes aihiota sellaiselle, mutta Blizzardin mukaan pelin alpha-versio on jo tulossa "pian". Tälle vuodelle sen sijaan WoW-fanit saavat erilaista mannaa, sillä pelin vanhoihin lisäosiin lukittu Classic-versio etenee pitkään toivottuun Wrath of the Lich King -laajennukseen.

Tarkkaa julkaisupäivää WotLK Classic ei myöskään saanut, mutta pelaajat pääsevät kokemaan kylmän Northrendin mantereen jälleen vielä tämän vuoden aikana. Julkaisijan mukaan peli yritetään pitää lähellä alkuperäistä WotLK-mallia, mutta joitakin uudistuksia tehdään pelattavuuden merkeissä.

Siirry aiheisiin

Assembly
Footer Backdrop