Backdrop
valorant neon

Valorantin 4.0-päivitys toi mukanaan uuden pelattavan hahmon eli Neonin, mutta samalla rikkoi pelin tasapainon täysin tekemällä Ares-konekivääristä uskomattoman tuhoisan. Kuva: Riot Games

GamingValorant

Jaa

Uusi päivitys laittoi Valorant-maailman sekaisin – onko tässä aseessa mitään järkeä?

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
perjantaina 14. tammikuuta 2022

Valorantin uusin päivitys toi mukanaan Neon-agentin, mutta samalla lisätehoja saanut Ares-konekivääri rikkoi pelin asetasapainon täysin.

Mainos
Mainos

Valorantin kauan odotettu 4.0-päivitys saapui viimein tällä viikolla ja mukanaan se toi vauhdikkaan Neon-agentin, joukon uusia skinejä sekä päivitetyn Battlepass-lisäosan. Samalla päivitys korjasi pelin karttojen ja aseiden tasapainoa, mutta yhden aseen kohdalla Riot vaikuttaa menneen liian pitkälle.

Tuo ase on konekivääri Ares, joka on ottanut viime päivien aikana Valorant-palvelimensa haltuun hirmumyrskyn lailla. Päivitys lisäsi konekiväärin tulinopeutta sekä poisti pelistä aseeseen kuuluneen parin sekunnin käynnistysvaiheen.

Tämän seurauksena Areksen teho on noussut niin hurjiin sfääreihin, että lukuisat pelin ammattilaiset käyttävät nyt sitä perinteisten rynnäkkökiväärien sijaan sijaan. Uudistettu konekivääri on varustettu peruskiväärejä suuremmalla 50 luodin lippaalla ja se loistaa varsinkin seinien läpi ampumisessa, mutta muutosten myötä ase pieksee kovemman kaliiberin pyssyt myös lähietäisyydeltä.

Kaikista pahinta tilanteessa on kuitenkin se, että Areksen hintalappu on vaivaiset 1550 krediittiä – eli hieman yli puolet esimerkiksi Vandalin 2900 krediitistä. Pelin tehokkaimman aseen saa siis hyppysiinsä jo ottelun toisella kierroksella lähes varmasti.

Valorant-ammattilaisten keskuudessa aseen tila on aiheuttanut pitkälti huvittuneisuuteen sekoittunutta vihaa. Monet naureskelevat aseen uskomattomalle teholle, mutta käytännössä kaikki vaativat Valorant-julkaisija Riot Gamesia joko heikentämään Aresta tai peruuttamaan päivityksen tuomat muutokset.

– Ranked-pelit näyttävät nyt tältä: Viis Aresta vastaan viisi Aresta ja ei ole mitään väliä, onko kyseessä säästö- vai ostokierros, kirjoittaa nauruhymiön kera Gambit Esportsin Ayaz "nAts" Akhmetshin

– Ei ole mitään parempaa kun pommipaikalle juokseminen Neonilla ja vastassa odottaa neljä Aresta sarjatuli päällä. Menetän kohta järkeni mutta rukoilen parempien päivien puolesta, toteaa Sentinelsin Hunter "SicK" Mims. – Käynnistin Valorantin katsoakseni että mitä on oikein meneillään. Toinen kierros alkoi ja kuulen jonkun läskin aseen ampuvan nopeammalla tahdilla kuin Stinger. Luodit lentelevät seinien läpi tavoilla, joita en edes pitänyt mahdollisina ja sininen avaruusnutturoilla varustettu tyttö teloitti minut sähköistetyllä polvitaklauksella, tiivistää Fnaticin Jake "Boaster" Howlett mietteensä päivityksestä.

Siirry aiheisiin
Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutisetassembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop