Backdrop
endwalker_vanguard

Kuva: Square Enix, EA

GamingCall of DutyFinal FantasyBattlefield

Jaa

Otso Huttunen - torstaina 4. marraskuuta 2021

Vuoteen 2021 mahtuu vielä paljon pelattavaa – katso tästä loppuvuoden suurimmat pelijulkaisut!

Loppuvuoden aikana julkaistaan esimerkiksi Call of Duty: Vanguard, futuristinen Battlefield 2042, tyylikäs ajopeli Forza Horizon 5 sekä tämän hetken ykkös-MMO:n Final Fantasy 14:n neljäs lisäosa Endwalker.

Mainos
Mainos

Vuosi 2021 tulee pian päätökseen, eivätkä pandemian pelialalle aiheuttamat haasteet ole vieläkään täysin ohi. Vaikeassa tilanteessa julkaisuaikataulut eivät pidä, ja monia pelejä onkin siirretty suosiolla kuukausilla eteenpäin. Tästä huolimatta loppuvuosi tuo vielä tullessaan useita isoja julkaisuja, joiden joukossa on paljon tuttuja nimiä. 

Call of Duty: Vanguard (5.11.2021)

Alustat: PC, Xbox Series X, PS5, Xbox One, PS4

Räiskintäpelien myyntitilastojen ykkönen Call of Duty palaa tänä vuonna juurilleen toiseen maailmansotaan sijoittuvan Call of Duty: Vanguardin myötä. Tarinaa seurataan kampanjassa neljän eri sotilaan näkökulmasta eri rintamilla tilanteissa, joissa pieni joukkue tai jopa yksittäinen taistelija käänsivät sodan kulun. 

Moninpeli tarjoilee pelaajilleen jo julkaisupäivänä 20 eri karttaa ja seitsemän pelimuotoa. Tarjolla on niin taktisempia vaihtoehtoja kuin perinteisiä Team Deathmatch ja Free for All -pelimuotoja. Uusi Champion Hill -pelimuoto puolestaan yhdistelee Warzonen ja Modern Warfaren Gunfight-moodin elementtejä. 

Moninpelissä uutta on myös esimerkiksi rakennusten ja muiden objektien aikaisempaa laajemmat tuhoamismahdollisuudet. Call of Duty: Vanguard julkaistaan 5. marraskuuta, ja luvassa on julkaisun jälkeenkin lukuisia suuria päivityksiä uusine kausitapahtumineen, karttoineen ja pelimuotoineen. 

Forza Horizon 5 (9.11.2021)

Alustat: PC, Xbox Series X, Xbox One

Forza-ajopelien spin-off-sarjan Forza Horizonin viides peli sijoittuu Meksikon maisemiin. Tarjolla on heti julkaisupäivänä 50 prosenttia edellistä peliä suurempi kartta, 11 erilaista ympäristöä sekä satoja ajoneuvoja. 

Huomiota on kiinnitetty tällä kertaa erityisesti ympäristön moninaisuuteen. Kartan läpi ajaessa huomio kiinnittyy tiheisiin viidakkoalueisiin, Meksikon kumpuilevaan maaseutuun sekä syviin kanjoneihin. Erilaiset ympäristöt ja säätilat tarjoavat luonnollisesti myös vaihtelevia ajokokemuksia off-road-ilottelusta katukisoihin. 

Visuaalisesti omassa luokassaan painiva Forza Horizon 5 on suunniteltu erityisesti tehokkaammalle Xbox Series X -konsolille, joten myös PC-pelaajien kannattaa pitää tehovaatimukset mielessä.

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition (11.11.2021)

Alustat: PC, Xbox Series X, PS5, Xbox Series S, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Rockstar Gamesin legendaarisen Grand Theft Auto -sarjan päivitetty trilogia modernisoi GTA III, Vice City ja San Andreas -klassikkopelit nykysukupolville kuitenkin kunnioittaen vanhan perintöä. 

Uudistuksia on lukuisia, joista merkittävimpiä ovat paranneltujen tekstuurien ja pidemmän renderöintietäisyyden lisäksi uusitut valaistus- ja sääefektit sekä paremmat varjot ja heijastukset. Pelit ovat saaneet myös modernit GTA V:sta tutut kontrollit ja lukuisia elämänlaadullisia päivityksiä. 

Kasvojenkohotuksen yhteydessä myös eri alustojen saavutukset uusitaan. Luvassa on myös easter egg -yllätyksiä sekä mysteereitä, joita pelaajat voivat ratkoa tulevina kuukausina.

Battlefield 2042 (19.11.2021)

Alustat: PC, Xbox Series X, PS5, Xbox One, PS4

Fps-pelien raskassarjalainen Battlefield siirtyy vuosien tauon jälkeen modernimpaan suuntaan. Lähitulevaisuuteen sijoittuva Battlefield 2042 mahdollistaa jopa 128 pelaajan taistelut entistäkin suuremmilla, kaoottisemmilla sekä grafiikoiltaan upeammilla sotatantereilla.

Yksi merkittävimmistä muutoksista liittyy pelihahmoihin. Perinteinen hahmoluokkajärjestelmä heitetään mäkeen monista muista peleistä tutun erikoiskykyjä omaaviin spesialisteihin perustuvan järjestelmän tieltä. Battlefield 2042 on jaettu lisäksi täysin uudella tavalla kolmeen erilaiseen pelikokemukseen: All-Out Warfareen, Portaliin sekä Hazard Zoneen

All-Out Warfare tarjoaa klassisen Battlefield-elämyksen keskittyen massiivisiin kaoottisiin taisteluihin sekä sarjan faneille tuttuihin pelimuotoihin. Portal on puolestaan muun muassa logiikkaeditorilla varustettu hiekkalaatikko, joka antaa pelaajille työkalut lähes täysin personoitujen taisteluiden rakentamiseen. Hazard Zone on pelimuotona sarjalle uusi aluevaltaus, jossa nelihenkiset joukkueet pyrkivät selviytymään ja keräämään pudonneista satelliiteista mahdollisimman paljon datalevyjä kilpaillen samalla muita pelaajia ja botteja vastaan. 

Monien muiden pandemia-aikana kehitettyjen pelien tapaan myös Battlefieldin alkuperäistä julkaisupäivää jouduttiin siirtämään kuukaudella eteenpäin odotettua pidempään jatkuneiden haasteellisten työolosuhteiden takia. Peli julkaistaan virallisesti 19. marraskuuta, mutta ennakkotilaajat pääsevät siihen käsiksi jo viikkoa aiemmin.

Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl (19.11.2021)

Alustat: Nintendo Switch

Nintendo DS:lle alunperin tehdyt Pokémon Diamond & Pearl -pelit saavat päivityksen 2020-luvulle Brilliant Diamondin ja Shining Pearlin muodossa. Pelit ovat osa jo vuodesta 2004 lähtien käynnissä ollutta remasteroitujen Pokémon-pelien jatkumoa. 

Uudistetuissa versioissa seikkaillaan tutulla Sinnohin alueella. Pelit etenevät tutulla hyväksi todetulla kaavalla Pokémoneita nappaamalla ja kouluttamalla sekä taistelemalla alueellisista mestaruuksista. Pelien visuaalinen ilme on siirretty pikseligrafiikasta modernimpaan suuntaan.  Peruskaavaa on muokattu vain vähän, mutta uusissa versioissa mukana on esimerkiksi uudemmista peleistä tuttu automaattinen tallennus.

Final Fantasy 14: Endwalker (23.11.2021)

Alustat: PC, PS5, PS4

Klassikkostatuksen vuosikymmenten aikana saavuttaneen Final Fantasy -pelisarjan MMO-aluevaltaus eli Final Fantasy 14 saa neljännen lisäosansa eli Endwalkerin vielä tämän vuoden puolella. Endwalkerin odotetaan saattavan loppuun useita pelin juonikuvioita, joiden ratkeamista fanit ovat odottaneet vuosien ajan. 

Lisäosan mukana julkaistaan myös uusia hahmoluokkia sekä uusi rotu. Raidaamiseen keskittyvän sisällön lisäksi tuloillaan on myös rauhallisempaa tekemistä. Oman paratiisisaaren pelaajan hallittavaksi antava Island Sanctuary -sisältö muistuttaa kuvausten perusteella lähinnä Stardew Valley tai Harvest Moon -henkistä farmisimulaattoria.

Lisäosa julkaistaan 23. marraskuuta, mutta ennakkotilaajat pääsevät pelaamaan sitä jo marraskuun 19. päivä. 

Halo Infinite (8.12.2021)

Alustat: PC, Xbox Series X, Xbox One

Xbox-konsolien lippulaivana alusta lähtien toiminut Halo-avaruusräiskintä tekee paluun pitkän odotuksen jälkeen. Tarinallisesti Halo Infinite on niin kutsutun Reclaimer-saagan kolmas osa, joka jatkaa siitä, mihin Halo 5: Guardians jäi.

Pelikokemuksena Infiniten kampanja on totuttua hieman open world -henkisempi kuitenkaan tinkimättä lineaarisen kerronnan tuomista eduista. Moninpeli tuo mukanaan lukuisia uusia aseita, ja sitä voi pelata ilmaiseksi heti julkaisusta lähtien. 

Pelin kampanja sekä moninpeli on tarkoitus julkaista yli vuoden viivästysten jälkeen 8. joulukuuta. Muokkaustyökalut pelaajille antava Forge-pelitila sekä kampanjan moninpelitila julkaistaan myöhemmin.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Gaming

Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop