Backdrop
  • Cosplay-kilpailun tuomarit esittäytyvät!
Cosplay

Share

Cosplay-kilpailun tuomarit esittäytyvät!

Saturday, May 6, 2023

ASSEMBLY Summer 2023

Lue keitä ovat Minervainen, Anakichi, ja iaia, jotka tuomaroivat Summerien cosplay-kisaa!

Assembly Summer 2023 -tapahtumassa pidetään cosplay-kilpailu lauantaina 5. elokuuta. Kisaa tuomaroimaan on saatu kolme kokenutta cossaajaa.

Minervainen

Kuvaaja: Regzo

Moimoi! Olen Minervainen, noin 11 vuotta cosplayta harrastanut vaatetusalan opiskelija. Cosplaykisalavoille olen astunut ensimmäistä kertaa jo vuonna 2013 ja kokemusta on tullut sen jälkeen useasti niin puku- kuin esityspainoitteisista cosplaykisoista, sijoituksia myöten. Lavalla olen esiintynyt niin yksin kuin yhdessä, cosplayn ulkopuolella myös harrastelijamusikaalissa.

Cosplay omalla kohdallani merkitsee vahvasti käsityö- ja esiintymistaitojen yhdistämistä ja parasta onkin se, kun puku ja esitys luovat yhdessä toimivan kokonaisuuden. Esiintyjä minussa iloitsee, kun lavalle tuodaan eheä ja toimiva esitys, joka parhaimmillaan jää katsojien mieleen vielä vuosien jälkeen!

Odotan innolla näkeväni Assemblyn cosplaykisassa kaikenlaisia kädentaitoja, oli sitten kyseessä prikulleen nappiin osuvat saumat, täydellisesti ajoitettu ääniraita esityksessä tai erinomaisen sileä panssari. Tsemppiä kaikille kisaajille! <3

Anakichi

Kuvaaja: Mischiefzero

Hei vain kaikille!

Olen Anakichi ja toimin tuomarina tässä tapahtumassa!
Olen harrastanut cosplayta vuodesta 2006 alkaen, eli kilometrejä on kertynyt jo jonkin verran. Koulutukseltani olen hatuntekijä, osittainen vaatetusompelija, osittainen tekstiiliartesaani, sekä pian valmistuva käsityönopettaja.

Olen päässyt vuosien aikana näkemään cosplaymaailmaa niin lavalta kisajana, tuomarina tuomarointihuoneessa, cosplaymammana bäkkärillä, kuin uusimpana tuttavuutena Desuconin cosplayvastaavana kisoja järjestämässä.

Asuissa pidän hienoista yksityiskohdista, sekä kekseliäistä ratkaisuista. Pienet lähitarkastelulla paljastuvat koristukset, sekä krumeluurit kutkuttavat mieltäni ja inspiroivat hurjasti! Tulevana opettajana aion myös tutkailla saumoja ja viimeistelyjä, joten olkaahan tarkkana!<

iaia

Kuvaaja: Ponki

Moikka! Olen Iaia ja minut löytää Instagramista nimimerkillä @iaia_cosplay. Olen harrastanut cosplayta melkein 6 vuotta ja sen aikana tehnyt useita asuja pääosin lähdemateriaaleista, joista löytyy paljon röyhelöisiä idoliasuja! Pukuja tehdessäni näprään mielelläni designien pienimpiäkin yksityiskohtia. Olen myös hyvin ompelupainotteinen tekijä, joten kiinnitän tuomaroinnissa huomiota erityisesti puvun ompelujälkeen ja yksityiskohtiin. Arvostan myös luovaa materiaalien käyttöä!

Assyjen kisat ovat ensimmäiset, joissa olen tuomaroimassa! Odotan siis innolla, millaisen kokonaisuuden kukin kisaaja saa aikaan. Iloa ja motivaatiota pukujen tekemiseen! Nähdään Assyilla!


Assembly
Footer Backdrop