Backdrop
blizzard patsas

Activision Blizzardin toimiston edustalta löytyy Warcraft-pelisarjasta tutun örkin patsas. Kuva: Activision Blizzard.

GamingActivision Blizzard

Jaa

Activision Blizzard sovitteli viimeisimmät syytökset yli 15 miljoonalla eurolla – edessä vielä kolme oikeusprosessia

Yhdysvaltain liittovaltion työpaikkasyrjinnän vastaisen yksikön kanne soviteltiin nopeasti, mutta kohuissa rypevä pelijätti ei ole vielä poissa pulasta.

Mainos
Mainos

Heinäkuusta eteenpäin skandaaleista ja kohuista kärsinyt Activision Blizzard on selvittänyt yhden lukuisista yhtiöön kohdistuvista oikeusprosesseista.

Yhdysvaltain liittovaltion työpaikkasyrjinnän vastainen yksikkö EEOC jätti maanantaina kantelun, jossa pelijättiä syytettiin laajamittaisesta syrjinnästä. Kantelun mukaan yhtiö ei puuttunut työntekijöiden kokemaan syrjintään ja lisäksi syrji väitetysti itse esimerkiksi raskaana olevia työntekijöitään. EEOC:n mukaan syrjinnästä valittavat työntekijät saivat Activision Blizzardilta potkut.

Activision Blizzard kuitenkin tiedotti maanantaina lähes heti EEOC:n kantelun noustua julkisuuteen, että yhtiö on päätynyt sovittelemaan syytökset asianomaisten kanssa. Korvaukset tulevat kustantamaan yhtiölle 18 miljoonaa dollaria eli noin 15,4 miljoonaa euroa.

– Yhtiössämme ei ole minkäänlaista tilaa syrjinnälle, ahdistelulle tai millekkään muulle epätasa-arvoiselle kohtelulle. Haluankin kiittää työntekijöitämme, jotka rohkeasti toivat esiin kokemuksiaan. Pyydän anteeksi kaikilta, joita on kohdeltu asiattomasti ja aion jatkossakin tehdä kaikkeni, että Activision Blizzardista tulisi yksi maailman inklusiivisimmista, kunnioitetuimmista ja kunnioittavimmista työpaikoista, yhtiön toimitusjohtaja Bobby Kotick sanoo tiedotteessa.

Pelijätti on nyt selättänyt yhden prosessin, mutta edessä on vielä kolme: Heinäkuussa kohun aloittanut Kalifornian oikeudenmukaiseen työskentelyyn ja asumiseen keskittyvän viranomaisen DFEHin kanne, elokuussa vireille pantu osakkeenomistajien ryhmäkanne sekä syyskuussa työntekijäjärjestön aloittama kanne.

Activision Blizzardissa on kanteiden mukaan vallinnut kulttuuri, jossa seksuaalista häirintää ja ahdistelua hyväksytään. Monet kanteet väittävät, että ongelmista valittaneet työntekijät ovat joutuneet hankaluuksiin työnantajansa kanssa ja heidän kertomuksensa on sivuutettu. Osakkeenomistajien kanne lisäksi väittää, että yhtiö on ongelmia piilottelemalla aiheuttanut omistajilleen taloudellista vahinkoa.

Kanteiden ja niistä seuranneiden kohujen seurauksena yhtiöstä on lähtenyt monia johtoportaan henkilöitä sekä yhtiön veteraanityöntekijöitä. Activision Blizzardin palveluksesta ovat heinäkuun jälkeen ehtineet poistua jo Blizzardin pääjohtaja J. Allen Brack, Diablo 4 -pelin johtaja Luis Barriga, johtava tasosuunnittelija Jesse McCree sekä World of Wacraft -kehittäjä Jonathan LeCraft.

Viimeisimpänä johtoportaasta poistuivat Blizzardin lakijohtaja Claire Hart sekä Overwatch-sarjan vastaava tuottaja Chacko Sonny. Monien ahdistelusyytösten pääkohde, Blizzardin entinen luova johtaja Alex Afrasiabi, ehti saada potkut syytöksiin liittyen jo kesäkuussa 2020.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Gaming


Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop