Backdrop
blizzard patsas

Activision Blizzardin toimiston edustalta löytyy Warcraft-pelisarjasta tutun örkin patsas. Kuva: Activision Blizzard.

GamingLifestyleActivision Blizzard

Jaa

Activision Blizzardin vaikeudet syvenevät – liitto lähetti kantelun USA:n työoikeusvirastolle

Kantelun mukaan yhtiö on yrittänyt estää työntekijöitään keskustelemasta yhtiöön tai heidän työsuhteisiinsa liittyvistä ongelmista.

Mainos
Mainos

Pelijätti Activision Blizzardin työntekijöitä edustava A Better ABK -liittouma on lähettänyt virallisen kantelun Yhdysvalloissa työoikeutta valvovalle National Labor Relations Board -virastolle. Asiasta kertoo muun muassa Bloomberg.

Syyskuun 10. päivänä toimitettu kantelu on toteutettu yhteistyössä viestintä- ja media-alan työntekijöitä edustavan Communications Workers of America -liiton kanssa. Kantelun mukaan Activision Blizzard on uhkailulla ja kiristämisellä yrittänyt polkea työntekijöidensä oikeuksia.

– Työnantaja on uhkailemalla yrittänyt estää työntekijöitään puhumasta tai muuten viestimästä palkoistaan, työtunneistaan tai työolosuhteistaan, Bloombergin hankkimassa kantelun kopiossa kirjoitetaan.

Asiakirjan mukaan Blizzard on lisäksi laittomasti kertonut työntekijöilleen, että he eivät saa keskustella meneillään olevasta tutkimuksesta. Yhtiötä syytetään myös työntekijöiden vakoilusta sekä uhkailusta tai rankaisusta, jos he osallistuvat jollain tavalla yhtiöön liittyvään aktivismiin.

Uuden kantelun tavoitteena on keskustelun vapauttamisen ohella lopettaa niin kutsutun "forced arbitration" -pykälän käyttö. Kyseessä on etenkin Kaliforniassa, Texasissa ja Pohjois-Carolinassa käytetty työsopimuksen ehto, joka estää työntekijää haastamasta työnantajaansa oikeuteen.

Mittavan kohun keskiössä pyörivää Activision Blizzardia on jo kuukausien ajan syytetty työntekijöidensä kaltoinkohtelusta ja ongelmien laiminlyönnistä. Kalifornian osavaltio haastoi Activision Blizzardin oikeuteen heinäkuussa syyttäen yhtiötä laajamittaisen seksuaalisen häirinnän hyväksynnästä.

Kyseisen kanteen seurauksena lukuisiin yhtiön entisiin ja nykyisiin johtajiin sekä työntekijöihin on kohdistunut karuja syytöksiä. Johtoportaasta on kohun myötä ehtinyt erota jo lukuisia henkilöitä, nimekkäinpänä heistä Blizzardin nyt entinen pääjohtaja J. Allen Brack.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Gaming


Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop