Backdrop
  • Ennakko: IEM Katowice on kova avaus CS-vuodelle – kenestä on Na'Vin haastajaksi?
katowice ennakko paakuva

Kuva: G2, ESL, PGL

EsportsCS:GOIEM KatowiceENCEAleksib

Jaa

Ennakko: IEM Katowice on kova avaus CS-vuodelle – kenestä on Na'Vin haastajaksi?

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
maanantaina 14. helmikuuta 2022

Maailman CS-huiput mittelevät seuraavan kahden viikon aikana jälleen Spodek-areenan herruudesta. Mestarin ohella Katowicesta saadaan kuitenkin myös vastauksia moniin CS-maailmaa askaruttaviin kysymyksiin, joista tärkeimmät keräsimme tähän juttuun.

Mainos
Mainos

Se on täällä taas: Counter-Strike-vuoden tärkeimpiin kilpoihin lukeutuva IEM Katowice pelataan tiistaista alkaen tuttuun tapaan Puolassa ja vuoden tauon jälkeen laniturnauksena. Tarjolla Spodek-areenalla on Grand Slam -voiton ohella toukokuun major-palkinnon tasoinen miljoonan dollarin palkintopotti, joten 24 osallistujatiimilla panokset ovat kovat.

Mestarin ohella vuoden ensimmäisessä laniturnauksessa ratkeaa samalla monta muutakin mielenkiintoista kysymystä. Assemblyn ennakosta löydät IEM Katowicen mielenkiintoisimmat tarinat, seurattavat pelaajat sekä kuumimmat tiimit.

G2, Vitality ja kumppanit – miten pärjäävät uudet tiimit?
Kuva: G2 Esports

Kuva: G2 Esports

Majorin jälkeinen siirtokausi sekä CS-talvitauko laittoivat monet kokoonpanot täysin uusiksi. Katowicessä näistä uudistuneista tiimeistä lähes kaikki saavat tulikasteensa, sillä Katowicen ilmapiiri on täysin eri maailma alkuvuoden turhiin nettipeleihin verrattuna. Uudistuneista tiimeistä kaksi kovinta ovat helposti Aleksi "Aleksib" Virolaisen G2 ja entisillä Astralis-nimillä vahvistettu Vitality.

Molemmat ovat muutoksista huolimatta edelleen mukana kärkikahinoissa, mutta samalla esimerkiksi G2:n nuori venäläistähti Ilya "m0NESY" Osipov pelaa Katowice-tason turnauksessa ensimmäistä kertaa. Vitalityn riveissä pelaajien ohella tauon aikana vaihtui myös kieli ranskasta englantiin, joten lanipaineiden alla ratkeaa myös sen mahdollinen vaikutus tiimin tasoon.

Kärkinimien ohella turnauksessa nähdään uudistuneena esimerkiksi Pavle "maden" Boškovićillä vahvistettu ENCE, FURIA, Liquid, BIG sekä OG. Jokseenkin surkuhupaisasti muuttuneilla kokoonpanoilla pelaavat myös MOUZ ja FaZe, mutta heidät uudistusten ohella väliaikaisiin muutoksiin pakotti koronavirus.

Kuka haastaa Natus Vinceren?
Kuva: PGL

Kuva: PGL

Vuotta 2021 hallitsi suvereenisti ukrainalais-venäläinen superjoukkue Na'Vi, joka mukiloi Tukholman major-turnauksessa ennennäkemättömällä näytöstyylillä. Tätä seurasi ylivoimainen jyräys ylitse BLASTin syys- ja maailmanfinaalien, mutta saman sarjan kevätkaudella joukkue kuitenkin kompuroi lohkoissa, useampaankin otteeseen.

Kahden lohkotappion ja tiukan jatkopaikan myötä Na'Vi näytti hetken kuolevaiselta, vaikkakin joukkueen supertähti sekä historian paras CS-pelaaja Aleksandr "s1mple" Kostyliev on edelleen lähes pysäyttämätön Terminaattori. Tämä pienikin haparointi herätti samalla kysymyksen, jota kukaan ei ole edes kehdannut kysyä sitten Majorin: Voiko Na'Vi hävitä ja kenelle?

Ilmiselvin vastaus olisi Virolaisen ja Osipovin myötä vahvistunut G2, joka kävi syksyllä lähellä muttei kyennyt selättämään mustakeltaista jättiä useankaan yrityksen kautta. Samoin aiemmin mainittu Vitality voi laittaa kampoihin, sillä Kostylievin ainoan haastajan Mathieu "ZywOo" Herbautin rinnalta löytyy nyt pelottavan paljon tulivoimaa. Turnauksessa on mukana myös viime vuoden vahvin tulokas Gambit, eli vaihtoehtoja kyllä löytyy, mutta todellisuudessa vain haastajiksi ja altavastaajiksi: Fakta on edelleenkin se, että Na'Via vastaan veikkaava ottaa todella suuren riskin.

Yllättäjiä, onko heitä?
Kuva: ENCE

Kuva: ENCE

Suurin osa turnauksen kärkinimistä nähdään suoraan Katowicen pääturnauksessa torstaista eteenpäin, mutta myös tiistaina alkavasta Play-In vaiheesta löytyy myös ennakko-odotuksia mahdollisesti järisyttäviä tiimejä. Aiemmin mainitun ENCEn ohella esimerkiksi pelinjohtajaa vaihtanut OG nähdään jo huomenna, kuten myös majoreilla loistanut ja myös sittemmin vakuuttanut Entropiq.

Eniten todistettavaa on kuitenkin CS:n vanhan liiton nimillä eli Astraliksella, Fnaticilla ja Ninjas in Pyjamasilla. Major-loiston kokenut organisaatiokolmikko on nyt kaukana kultavuosistaan, mutta siitä huolimatta jokaiselle tiimille täysin mahdollinen ennen pääturnausta putoaminen olisi todella nolo paikka.

Ilman tähtipelaajaansa Nicolai "dev1ce" Reedtziä pelaavalla NIPillä on sentään tekosyy, mutta viime turnauksissa käsiin levinneeltä Astralikselta ja kakkostasonkin turnauksissa haparoivalta Fnaticilta niitä ei löydy. Puolasta molempien on käytännössä pakko saada tuloksia, joten ainakin toivottavasti vanhat nimet saapuvat Katowiceen nälkäisinä eivätkä väsähtäneinä.

Siirry aiheisiin

Assembly
Footer Backdrop